Той изпрати контролни органи да Българския енергиен холдинг и да

...
Той изпрати контролни органи да Българския енергиен холдинг и да
Коментари Харесай

Тошко Йорданов вижда в бюджета на Асен Василев раздути приходи на хартия

" Той изпрати контролни органи да " Българския енергиен холдинг " и да се надуе облагата с милиард и 300 милиона лв., която я нямат на хартия, с цел да може да му излезе 3-процентният недостиг. Освен това, е принудил митниците да съберат 30% повече доходи, което не знам по какъв начин става, в случай, че стокооборотът на страната е подобен, какъвто е и те работят с конкретика ", уточни Йорданов.

Според него има раздути доходи на хартия. Той напомни, че през 2020 година, когато нямаше икономическа рецесия, разноските на страната са били 40 милиарда лв., а в този момент след появяването на Асен Василев те са 70 милиарда лв..

" 30 милиарда лв. повече разноски без някаква особена смяна в обществения статус на хората. Напротив, противоположното - скок на цените и всеобщо обедняване. Така, че няма по какъв начин да подкрепим бюджет, който в действителност е изработен на хартия с измислени числа, с принуждаване на държавните предприятия да дадат всичко, каквото имат, т.е. изгребва се цялата им облага, всичките им дивиденти и те ще станат неконкурентоспособни. Това ще ни удари след 1-2 години и по тази причина няма по какъв начин да подкрепим нещо толкоз нездравословно ", разясни Тошко Йорданов. 

По думите му, бюджетът би трябвало да служи, с цел да се заплащат " всякакви неща ", а когато няма доходи - по какъв начин да се заплаща, попита Йорданов. " Държавата към този момент е в недостиг в средата на годината и в никакъв случай не е била на 1 милиард и 200 милиона през май ", добави депутатът на Слави Трифонов.

Против бюджета към този момент се оповестиха и от Българска социалистическа партия и " Възраждане ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР