Той има почти милион последователи в Инстаграм. Споделя корицата на

...
Той има почти милион последователи в Инстаграм. Споделя корицата на
Коментари Харесай

Най-добрият футболист, за когото никога не сте чували

Той има съвсем милион почитатели в Инстаграм. Споделя корицата на телевизионна игра с Неймар. Дори един път е бил на проби в " Манчестър Сити ".

Наричат го " Арабския Меси ". Фенове от родния му края копират характерната му прическа.

Възможно ли е Омар Абдулрахман да е най-хубавият футболист, за който в никакъв случай не сте чували?

26-годишният атакуващ полузащитник се подвизава в отбора от Обединените арабски емирства - " Ал Аин ", както и в националния тим на страната.
 2111513979.png
Тази година азиатското издание на " FourFourTwo " го избра в класацията за най-хубав футболист на континента пред нападателя на " Тотнъм " Сон Хюн-Мин и играча на " Лестър " Шинджи Оказаки.

Може би сте го забелязали по време на летните олимпийски игри в Лондон през 2012 година Тогава Даниел Стъридж му декларира, че е задоволително надарен да играе в Европа. Луис Суарис пожелава да си разменят фланелките, а Райън Гигс го търси след мача сред ОАЕ и Великобритния, с цел да му подари своята тениска.

В ОАЕ той украсява билбордове, взе участие в реклами на огромни марки и има контракт за спонсорство с Найк. Абдулрахман е на корицата на известна видео игра един до друг с Неймар. Като част от промоцията й, полузащитникът записва видео с известни фрийстайлъри, което е гледано съвсем 5 милиона пъти в мрежата.
Известността му се повиши още повече предишния декември, когато игра за " Ал Ахли " в приятелския мач против " Барселона " в Катар. Във въпросната среща той вкара на каталунците от дузпа с удар вид " паненка ".

Роден през 1991 година в Рияд в семейство от Йемен, Абдулрахман пораства с уличния футбол. Първи го виждат колосите от " Ал Халил ", само че от " Ал Аин " оферират договорка, на която мъчно би могло да се откаже - поданство за него и цялото му семейство. Тимът притегля и двамата му братя - полузащитника Мохамед и левия бек Халид.

Омар дебютира в първия отбор на " Ал Аин " през 2009-а и от този момент печели редица титли. Три пъти е първенец на страната и извежда отбора си до финала в азиатската Шампионска лига през 2016 година

Той е основна фигура в националния отбор при най-престижното класиране на интернационалната сцена - трето място в Купата на Азия през 2015 година

" Пробният интервал на " Етихад " бе необикновено преживяване. Не всеки получава късмет да тренира с първенеца на Англия ", споделя футболистът за престоя си в " Манчестър Сити " през 2012 година

През същата година отхвърля да играе чартърен в " Бенфика ", а предишното лято бе покрай автограф с " Ница ".
 2111513977.png
Ситуацията на Абдулрахман е комплицирана. " Ал Аин ", като всички тимове в Обединените арабски емирства, е под шапката на шейх. Счита се, че това е една от аргументите клубът да не желае да се раздели с огромната си звезда.

Бившият състезател на " Барселона " - Шави, който сега се състезава в Катар, споделя по адрес на полузащитника: " Важно за Омар, за арабските футболисти и за всички в ОАЕ е той да играе в чужбина. Абдулрахман може да бъде пионерът, който да направи страната по-конкурентна на останалите футболни народи ".

btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР