Той има естествени захари, инулин, витамин В, витамин C, E,

...
Той има естествени захари, инулин, витамин В, витамин C, E,
Коментари Харесай

Майката Природа Го Дарява На Всеки, Но Малцина Го Знаят! Този Сок Чисти Кръвта От Всичката Гадост!

Той има естествени захари, инулин, витамин В, витамин C, E, K, PP, белтъчини, каротин, ензими, минерални соли, сапонини, растителни, етерични масла, кемпферол. И още – в случай че всеки ден изяждате до 100 грама пера от зелен лук, ще задоволите дневните потребности на организма от витамин С. Лукът също по този начин има и доста минерали: калий, калций, желязо, фосфор, манган, цинк, мед, кобалт, йод и флуор.

Този толкоз известен зарзават унищожава патогените на доста болести: дифтерия, дизентерия, туберкулоза. Освен това има и гибелен резултат върху стрептококите и други болестотворни микроби.

Сокът от лук резервира всички хранителни субстанции, по тази причина се употребява от антични времена в националната медицина, както лекуване на разнообразни болести, по този начин и за предварителна защита.

Сокът от лук усъвършенства функционалността на стомаха и червата, обезпечава елементарен слабителен резултат, възстановява кръвната захар и постоянно се употребява като тоник. Прием на сок лук може да се ползва за разчистване на токсините и слузта на дихателните пътища, както и за възстановяване секрецията на стомашната киселина и апетита.

Сокът от лук се снабди с още едно чудновато лечебно свойство – да смъква равнището на кръвната захар. То бе потвърдено от теоретичен екип в Нигерия при опити с плъхове с индуциран диабет. Онези от тях, на които е даван екстрактът от лук, са свалили доста равнищата на кръвната захар и на холестерола.

Това е второто проучване за изгодите от лука против диабет. През 2009 година бе потвърдено, че екстракти от чесън и от лук понижават наличието на глюкоза в кръвната плазма и спомагат за намаляване.

Още по-рано – през 2005 година, бе открито, че антиоксидант, съдържащ се в люспите на лука, смъква кръвното налягане. При наново проучване през 2011 година се оказа, че това свойство на лука се дължи на веществото кварцетин. Оттогава то се предписва като хранителна добавка за хора с заболели сърца.

Как би трябвало да се пие сок от лук? Сокът от лук се приема 4 пъти дневно по една супена лъжица преди хранене. Може откакто поемете сока от лъжицата, да туширате неприятното лютене с няколко глътки топла вода./lekuva.net/
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР