Той е само на 25 години, но упорито си проправя

...
Той е само на 25 години, но упорито си проправя
Коментари Харесай

Копривленски отново на ринга в Glory

Той е единствено на 25 години, само че настойчиво си проправя път към върха в една от най-престижните вериги за кикбокс в света - Glory. Той е българинът Стоян Копривленски и още веднъж ще се качи на кръга за 8-ия си мач измежду най-хубавите. Родният кикбоксьор ще се изправи против канадеца Джош Джонси на церемония вечер в китайския град Шънджън. Зрелището е на 7 декември.

Българинът, носещ прозвището Снайпера, се приготвя интензивно за новото предизвикателство. Той тренира, както у нас, по този начин и в Холандия под управлението на един от най-големите експерти в кикбокса – Майк Пасение.

" В Холандия аз нееднократно съм казвал, че са на друго равнище хората. Просто друг метод на тренировки, на водене на пердах. Спокойна подготовка, без напрежение, с готини страсти и мисля, че по същия метод ще съм и на мача ", убеден е той.
View this post on Instagram
A post shared by STOYAN KOPRIVLENSKI (@koprivlenski1) on Dec 3, 2019 at 7:22am PST
Стоян трябваше да се оправя и с травма в мощната си лява ръка, която получи по време на подготовка, само че към този момент е изцяло възобновен и подготвен за борба.

" Винаги съм позитивно надъхан за нещата. Мисля, че дори тази травма ми е повлияла позитивно, тъй като в този момент дясната е по-силна още веднъж и може би с нея ще нокаутирам съперника ", закани се той.

А съперникът е добре прочут! Джонси и българинът се срещнаха един път през март 2018 година Тогава успеха отиде при канадеца след съдийско решение. В събота обаче е време за дълго чакан реванш.
 “Мачът беше доста зрелищен и всички фенове, всички почитатели на кикбокса, останаха доста изкефени от тази среща, тъй че мисля, че този път няма да е по-различно. Понеже желаех да пришпоря багра и да го откажа колкото се може по-скоро, само че всеки на това равнище е добре квалифициран и не беше чак толкоз елементарно. Този път мисля, че ще си изиграя доста по-добре картите и успеха ще е моя ", убеден е Копривленски.

Той е на пето място в ранглистата на Glory в леката категория (до 70 кг).

" Винаги съм подготвен за пердах и постоянно ми липсва това възприятие, в случай че не съм излизал скоро на среща. Засега съм фокусиран върху тази среща. Дай Боже след победа ще приказваме отново. Мечтите постоянно са на една победа разстояние! "
View this post on Instagram
A post shared by STOYAN KOPRIVLENSKI (@koprivlenski1) on Nov 12, 2019 at 3:24am PST
Срещата сред Копривленски и Джонси може да гледате директно по RING на 7 декември от 12:00 ч.

btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР