Той е привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство

...
Той е привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство
Коментари Харесай

Делото се проведе в болницата: Съдът в Добрич задържа обвинен в убийството на баща си

Той е притеглен в качеството на обвинен по досъдебно произвеждане за ликвидиране на неговия татко, оповестяват от пресцентъра на съда. Досъдебното произвеждане е почнало на 3 август 2023г. за осъществено на същата дата закононарушение в тервелското село Зърнево.

 

Окръжният съдът откри, че предвид на събраните материали по делото, обвиняването е с задоволителна степен на възможност. Налице е обосновано съмнение за съпричастност на обвинения към предявеното обвиняване, което е и основанието на органите на досъдебното произвеждане да му издигнат такова.

 

Деянието, предмет на досъдебното произвеждане, се характеризира с висока степен на социална заплаха и с оглед плануваното наказване за същото е налице и законовата хипотеза по отношение на действителната заплаха обвиненият да се укрие за отбягване на бъдеща наказателна принуда или да извърши друго закононарушение, показва съдът. 

 

В определението на съда се отбелязва още, че неприятните характеристични данни на обвиненото лице, както и издадената от Районен съд - Тервел на 26 юли 2023г. заповед за незабавна отбрана, с която са били постановени ограничения за протекция по отношение на бащата на обвинения, са условия, характеризиращи обвинения като лице с висока степен на социална заплаха. 

 

Съдебното съвещание се организира в болнично заведение, в което обвиненият е настанен все още. Съдът разпореди делото да се гледа в постройката на болничното заведение заради неспособност да се обезпечи явяването на лицето в правосъдна зала и с оглед късите периоди за разглеждане на производството. 

 

Съдът разяснява в определението си, че при нужда лекуването на мъжа е допустимо да продължи в съответните здравни заведения, разкрити към местата за отнемане от независимост, както и да бъде съветван със подобаващ експерт в болнично заведение и да му бъдат направени нужните прегледи и проучвания. 

 

„ Защитата на обвинения изиска да му бъде наложена мярка „ домакински арест “, заради здравословното му положение – тежък инфаркт. Съдът обаче одобри причините на обвиняването за по-силни и дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража “, разяснява за Българска телеграфна агенция прокурорът по случая Пламен Николов. 

 

Определението на Окръжния съд предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд - Варна в тридневен период.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР