Той е осъден за присвояване на 1,3 милиона евро партийни

...
Той е осъден за присвояване на 1,3 милиона евро партийни
Коментари Харесай

Осъдиха задочно Никола Груевски на 7 години затвор

Той е наказан за заграбване на 1,3 милиона евро партийни средства посредством офшорни и локални компании и е употребявал парите, с цел да купува жилища и терени в Скопие. Съдът в Скопие разпореди изземане на тези парцели, прецизира " Сега ".

Още четирима души бяха наказани за съучастие по това дело, измежду които неговият братовчед Сашо Миялков, някогашен началник на службата са сигурност и контраразузнаване, който получи 15 месеца затвор. Съдебните дейности против Груевски са въз основата на противозаконни подслушвания, приключването на информацията от които бе проведено от 2015 година от опозиционната тогава партия СДСМ.

Това не е първата присъда за Груевски. През 2018 година някогашният македонски министър председател беше наказан на 2 години затвор по обвиняване, че е употребявал служебния мерцедес за персонални цели.

Никола Груевски беше министър председател на Северна Македония от 2006 до 2016 година, откакто беше свален поради голям скандал с противозаконни подслушвания. Той е непосредствен другар на унгарския министър председател Виктор Орбан. През 2018 година Груевски избяга в Унгария, откакто получи първа присъда от две години затвор. През 2020 година някогашният ръководител на ВМРО-ДПМНЕ беше наказан на година и половина затвор по дело за подстрекателство към принуждение. Бившият македонски министър председател попадна в санкционния лист на Съединени американски щати поради корупция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР