Той е наблюдаван по време на клинични изпитвания и засяга

...
Той е наблюдаван по време на клинични изпитвания и засяга
Коментари Харесай

Докладваха за нов страничен ефект от ваксините срещу Ковид-19

Той е следен по време на клинични изпитвания и визира дамите

Европейската организация по медикаментите (ЕМА) предложи в петък изобилната менструация да се добави към листата със странични резултати на иРНК имунизациите против COVID-19, създадени от " Модерна " и от " Бионтех " / " Пфайзер ", оповестява Ройтерс, представена от .

Тежко протичащ менструален цикъл, характеризиращ се с повишен размер и/или дълготрайност, което пречи на качеството на живот, са следени по време на клинични изпитвания, в действителни условия и са представени в здравната литература, разяснява ЕМА.

Случаите - които в множеството случаи са били леки и краткотрайни по естество - са докладвани след първата, втората и бустерните дози и на двете иРНК ваксини и съгласно лекарственият регулатор " рационална опция " изобилното менструално кървене да е причинно обвързвано с тяхното слагане.

Говорител на " Модерна " съобщи, че компанията е осведомена със известия, свързващи нейната ваксина с дисменорея или болежка, обвързвана с менструация.

" На този стадий обаче не сме открили причинно-следствена връзка с имунизацията против COVID-19 на " Модерна " Spikevax ", сподели той.

" Пфайзер " и " Бионтех " не бяха открити за коментар.

Според ЕМА няма доказателства, които да допускат, че менструалните нарушавания, изпитвани от някои дами, влияние върху възпроизводството и плодовитостта.

иРНК имунизациите не предизвикват затруднения при бременност при бъдещи майки или техните бебета и са толкоз ефикасни за понижаване на риска от хоспитализация и гибел при бременни, колкото и при небременни, сподели изследване на Работната група за незабавни случаи на ЕМА.

Еврокомисията и СЗО предлагат по едно и също време имунизиране против грип и COVID-19

Като цяло съвкупността от данни продължава да демонстрира, че изгодите от тези ваксини доста надвишават рисковете, удостовери организацията в петък.

Нарушенията на менструалния цикъл могат да зародят заради редица аргументи, в това число съществени болести, както и стрес и отмалялост. Здравните управляващи подчертаха, че сходни случаи са докладвани и след зараза с COVID-19.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР