Той е на 23. Един от малкото българи, който и

...
Той е на 23. Един от малкото българи, който и
Коментари Харесай

Какво е да си част от Френския чуждестранен легион?

Той е на 23. Един от дребното българи, който и през днешния ден е в редиците на Френския задграничен легион. Част от него е към този момент съвсем две години. Скриваме самоличността му по негово гледище.

„ През първите 8 – 9 месеца спяхме по 2 –3 часа, през останалото време – тренировки, образования – споделя легионерът. – Ако някой сгафи, санкционират цялата група . Различни способи употребяват – пълнят раница с камъни и през целия ден тичаш към постройката и те следят. Не чаках, че може да бъде толкоз извънредно “.

В легиона „ има разнообразни хора, има и нарушители с леки закононарушения, търсени за обири и побоища. Още от първия ден ти набиват всеки божи ден в главата, че би трябвало да убиваш , ти не си пристигнал на почивка, ти си пристигнал тук да убиваш. И когато ти го кажат, ти би трябвало да го правиш “, прибавя той.

Заплатата е към 1500 евро. А при задача доближава 6000 – 7000 евро месечно.

„ Трябва да претърсиш цяло село от основите до върха, всяка къща, дупка… от време на време се залагат взривни устройства по вратите. Първият, който отваря вратите, заминава… Ти претръпваш, спираш да ти пука, ставаш безсърдечен “, споделя легионерът.

Близките му не одобрили влизането му в легиона. А през днешния ден той не може да си показа живота си отвън него .

„ Не бих се прибрал по простата причина, че сме открили връзка, усещаме се като братя , това е нашето семейство тук един тип – споделя той. – Изобщо не мисля какво ще бъде по-късно, мисля само за идващия ден, не знаеш дали ще доживееш, до момента в който ти свърши първият договор. Може да го доживееш, може да не го доживееш “.

--> Целия роман на българина във Френския легион гледайте на следващия ден в предаването „ Тази заран “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР