Той добре осъзнаваше, че когато дойде в България евентуално ще

...
Той добре осъзнаваше, че когато дойде в България евентуално ще
Коментари Харесай

Гатев: Божков знаеше, че ще бъде задържан

" Той добре осъзнаваше, че когато пристигна в България вероятно ще му бъде наложена мярка за неотклонение или задържане ", сподели пред юристът на Васил Божков Георги Гатев. 

На въпрос дали клиентът му ще свидетелства против някогашния министър председател Бойко Борисов и някогашния финансов министър Владислав Горанов, Гатев уточни:

„ Още доста от дълго време възнамеряваше да се върне в България. Това, че желае да свидетелства, не означаваше, че ще отпаднат обвиняванията му. Той добре осъзнаваше, че когато пристигна в България, вероятно ще му бъде наложена мярка за неотклонение или задържане. Това не беше единствената причина да се върне ”.

Защитата на предприемача разяснява и изнесените данните, че Божков е комуникирал с водача на наемниците от „ Вагнер ” Евгений Пригожин.

„ Тази информация, която беше изнесена от прокурора, няма нищо общо с делото, което сега се преглежда. По него няма обстоятелства и условия, които навеждат до някакви връзки с задгранични лица ”, сподели Георги Гатев.

„ Възможно е да има такава информация, не го отхвърлям, само че зависи каква е същността на тези диалози, в какво се състои тази връзка ”, уточни той.

„ Това са нови условия, които не сме коментирали. След като прокуратурата твърди, че има такива връзки, приказва се за съмнителни покупко-продажби, вероятно за осъществени закононарушения, за какво до момента не е повдигнато обвиняване, Божков е обвинен от 2020 година Това нещо до момента не е направено, тъй като в тази информация няма никакви данни за закононарушение, осъществено от негова страна ”, безапелационен е юристът. 

По думите му с изнасянето на тази информация прокурорът е целял да компрометира клиента му.

" След някои събития, свързани със правосъдната власт, той предприе деяние за връщането си в страната, когато реши, че нещата в България се трансформират в позитивния смисъл. Още повече, когато прекратиха едно от наказателните каузи против него за закононарушение против страната ", сподели още юристът на Божков. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР