Той дава повече правомощия на вътрешното министерство на страната. Законът

...
Той дава повече правомощия на вътрешното министерство на страната. Законът
Коментари Харесай

​Франция прие нов спорен антитерористичен закон

Той дава повече пълномощия на вътрешното министерство на страната. Законът ще приключи изключителното състояние в страната, което е в действие от ноември 2015 година.

 © Българска телеграфна агенция
Френското вътрешно министерство ще може да дефинира зони за сигурност в региони, където има опасност. Новият антитерористичен закон планува това да се случва без утвърждение от страна на съда. Министерството на вътрешните работи в Париж ще може да лимитира придвижването на хора и транспортни средства и да разпорежда обиски без да има позволение от арбитър.

Френският президент Еманюел Макрон подписа закона и съобщи, че сигурността на жителите ще бъде обезпечена.
Еманюел Макрон, президент на Франция: Законът ще помогне на вътрешното министерство да се бори против тероризма. Новите ограничения влизат в действие от на следващия ден. Ще можем да прекратим изключителното състояние в страната от 1 ноември и да осигурим сигурността на нашите жители.
Новият антитерористичен закон ще разреши на управляващите да затварят джамии, в случай че разследващите служби, считат че религиозни водачи приканват за принуждение във Франция или други страни. Полицията ще може да следи с електронни устройства хора, за които се счита, че са опасност за националната сигурност. Правозащитни организации реагираха остро против новия закон, защото съгласно тях той нарушава свободата на жителите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР