Това значи най-вероятно спиране на централата, значително намаляване добива на

...
Това значи най-вероятно спиране на централата, значително намаляване добива на
Коментари Харесай

Владислав Панев очаква протести на енергетиците броени дни преди ...

" Това значи най-вероятно прекъсване на централата, доста понижаване добива на въглища. Излязоха данните, че сме голям чист вносител на сила, тъй като централите работят по-малко. Пазарните условия са такива. Заливани сме от евтина сила от румънските ВЕИ-та. Няма кой да им купи тока ", разяснява пред bTV Панев. 

" Протести ще има 10-тина дни преди ротацията. Възможно е по политически аргументи да бъдат задействани. Предстои да забележим. Зърнопроизводството е най-субсидираният бранш в цяла Европа. Начин на живот и просвета е да стачкуват, когато конюнктурата не е добра за тях. Слонът в стаята е методът, по който се разпределят земеделските дотации. държанието на брюксел би трябвало да се поправя ", безапелационен беше Панев. 

Той бе безапелационен, че има потребност от промени в бранша на земеделието, с цел да се сътвори занаят в селата. Такъв министър е точно Кирил Вътев, чиято оставка желаят земеделците. 

" Досега не съм чул някой от ръководещото болшинство да желае оставката на министър Вътев. Това би трябвало да е последният министър, на който да се желае оставката. Той знае проблемите и решенията в бранша. Протести има в браншове, които се нуждаят от промени. Има потребност от министри, които са реформатори ", добави Панев.

" Цялата политика на дотации на декар, повърхност, е нездравословна. Това се вижда на равнище целия Европейски Съюз ", разяснява още депутатът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР