Това заявиха български рали топ пилоти и европейската рали шампионка

...
Това заявиха български рали топ пилоти и европейската рали шампионка
Коментари Харесай

Екатерина Стратиева: „Не ни пречете господин министър!“

Това обявиха български рали топ водачи и европейската рали шампионка Екатерина Стратиева на специфична конференция във връзка изказвания на министъра на младежта и спорта Радостин Василев. Заедно с водачите участва и генералния секретар на Автомобилната федерация Калоян Станчев, а ръководителя Камен Михайлов бе с on-line връзка заради карантина.

Всички присъстващи се сплотиха към концепцията, че сезона не би трябвало да се проваля и автомобилния спорт да става пленник на политически игри и напън от съветника на премиера Димитър Илиев. Ако има потвърдено нарурение ММС може да наложи наказване на АФБ, да прави инспекции, само че не и да стопира календара на надпреварите. Забраната за осъществяване на надпревари, оказва отрицателно въздействие върху спонсорите на клубовете, бюджетите на Общините и е насмешка с всички състезатели, които влагат доста средства за подготовка на спортните машини.
Генералният секретар на АФБ Калоян Станчев съобщи, че би трябвало да се „ зарови виртуалната томахавка ”, че неведнъж са желали обединяване с БФАС „ за реализиране на нещо градивно, тъй като това блъскане смазва спорта ”
Председателя на АФБ Камен Михайлов прочете отговор по отношение на изказването на министър Василев, с който обори всички негови изказвания като несъстоятелни от правна позиция и в името на спорта, подаде оставка като ръководител на АФБ. Този негов ход е в резултат на декларираното от министъра „ че това лице не се употребява с доверието ми, нито с доверието на цялото управление на министерството “.

Инспектората на Министерски съвет откри нарушавания във всички досегашни дейности на министерството, а всички каузи против АФБ заведени преди 4 години са извоювани. Никой министър до момента не е позволил НУЛЕВА година за автомобилния спорт. Министър Василев очевидно желае да остане в историята на българския авто спорт, като министъра, който заличи една година от историята на автомобилния спорт в България. Явно министър Василев, заради личната си отпадналост да откри градивно решение, ще остави пострадали всички състезатели и клубове, единствено тъй като са лицензирани към единствената ЗАКОННА федерация според СЕГА настоящото законодателство.

Автомобилните клубове и водачи още веднъж обявиха подготвеност да стачкуват в случай че се провали сезона, макар заканите и възбраните от министър Василев в изказването му. Любопитен факт е, че в профила на министъра във Facebook се трият „ несъответствуващи “ за министъра мнения и се блокират консуматори, в това число и публицисти, които задават неуместни въпроси.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР