Това заяви в предаването Лице в лице по bTV народният

...
Това заяви в предаването Лице в лице по bTV народният
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Явленията Нотариуса и Осемте джуджета са полити...

Това съобщи в предаването " Лице в лице " по bTV националният представител от " Продължаваме промяната - Демократична България " и някогашен вътрешен министър Бойко Рашков.  

 

" Стои въпросът кой е назначил Пепи Еврото, кой е търпял Нотариуса да прави закононарушения толкоз години наред. Някой политик би трябвало да отговори на този въпрос. Обръщам се към гласоподавателите - заслужава ли политическият набор в страната тяхното доверие ", сподели още политикът.

По отношение на Комисията, която би трябвало да проверява активността на Мартин Божанов, някогашният вътрешен министър акцентира, че тя е била образувана по подобен метод, че няма да може да бъде публично потребна.

 

" За голямо страдание, това се потвърди да вземем за пример във вторник - когато част от членовете на Комисията, представители на ГЕРБ и Движение за права и свободи, започнаха да саботират активността на комисията. Първо като се пробваха да провалят кворума и второ като нахлуваха по време на съвещанието и отправяха закани за разпра. По времето, когато бях вътрешен министър, имах терзания, че от Министерство на вътрешните работи може да изтече информация по проблема " Нотариуса ". Всичките обстоятелства създаваха подозрения, че информация е изтекла. Влиянието на Нотариуса и " Осемте джуджета " се вижда освен в Министерство на вътрешните работи, само че и прокуратурата, и изпълнителната власт. Известен факт е, че Нотариуса е ходил на банкети на прокуратурата ", посочи някогашният силов министър.

Запитан, може ли ли да стигнем до конституционна рецесия, той отговори утвърдително.

 

" Видяхме проблемите, които породиха конституционните промени. Днес видяхме опити да се оправят тези проблеми, само че още преди месеци се споделяше, че някои промени в Конституцията би трябвало да се дообмислят. Можем да изпаднем в конституционна рецесия, тъй като евентуалните претенденти за служебни министър председатели може да откажат да заемат поста ", счита депутатът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР