Това заяви в предаването Честно казано с Люба Кулезич адв.

...
Това заяви в предаването Честно казано с Люба Кулезич адв.
Коментари Харесай

Адв. Левашки: Прокуратурата проверява дали адвокатурата ще се хване на въдицата

Това съобщи в предаването " Честно казано с Люба Кулезич " адв. Стефан Левашки.

Заедно с информационния специалист Радослав Бимбалов станаха основни герои в сюжет с присъединяване на обвиняването. Поводът - коментар на Левашки под обява на Бимбалов във Фейсбук, която притегли вниманието на държавното обвиняване и си навлече неговия яд. Прокуратурата изиска от Висшия адвокатски съвет да накаже Левашки.

" Сигналът за мен е чудноват. Аз съм от години на фронта, писал съм доста остри постове и против Цацаров, и против Гешев, и против върхушката в прокуратурата. Сега внезапно от този нищо и никакъв коментар, написан в почивен ден у дома, надалеч от качеството си на юрист, внезапно възбуди вниманието на обвиняването. Или са се уведомили от жълтите медии и ги наблюдават, или аз и господин Бимбалов имаме наблюдаващ прокурор във Фейсбук ", добави Левашки.

" Нарекох прокуратурата " прокурватура " още преди 7 години. Те чак в този момент чуха това. Странно за какво. Може би са пропуснали, че съм ги наричал и ПИКоратура, тъй като се задействат нормално по сигнал на организацията. Как по този начин деликатно са чели в този момент всички мнения и са реагирали на коментара на един прочут юрист, с който не се познаваме. Излагаме на показ нещо срамно, което прокуратурата прави. Това е най-срамната сега институция у нас. Това е единствената институция, която последните години въобще не се е трансформирала. Прокуратурата е спряла развиването си. От 10 година викам против безусловно срамната обстановка, в която се намира обществото и страната ни ", разяснява Радослав Бимбалов.

По думите му тематиката е била разнищена от кафявите медии.

" Тази жълта публикация беше пренесена в едно послание от страна на една съсловна организация, която в сбучая се изявява като Съвет за електронни медии и се пробва да поправя държанието ми - един безусловно свободен човек и това на един юрист, който не се изявява в правосъдна зала. Опитват се да цензурират думите ни в една безусловно свободна среда, каквато е Фейсбук ", добави Бимбалов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР