Това заяви в предаването Алтернативата главният редактор на FrogNews Катя

...
Това заяви в предаването Алтернативата главният редактор на FrogNews Катя
Коментари Харесай

Катя Илиева: Последните години живеем във филм на ужасите. Това е лицето на овладяната държава

Това съобщи в предаването " Алтернативата " основният редактор на FrogNews Катя Илиева.

Тя разяснява разкритията, които свързаха дъщерята на някогашния силов министър от ГЕРБ Младен Маринов с отнетата от предприемача Илия Златанов " Тойота " - Тундра. Това е следващата връзка сред някогашните ръководещи и задкулисието, което употребява институциите като бухалки и присвоява с лека ръка бизнеси, градени с години. Това се случи на фона на отнемането на лиценза на охранителната компания " Делта гард ". Днес стана ясно, че Митко Каратиста към този момент не е съучастник. Според Илиева обаче това няма да го избави.

" По закон от съдружничество се излиза 30 дни откакто да бъде повдигнато обвиняване. Доколкото знам, такова е повдигнато през 2019 година 2 години не са се изпълнявали наредбите и законите, което значи, че тази група се е чувствала безнаказано и е считала, че обстановката в никакъв случай няма да се промени ", уточни Илиева.

Тя прикани бъдещото Народно заседание да се занимае с промяната на правосъдната система и в частност прокуратурата. Позицията на прокуратурата във връзка с чата сред Гешев и пиара на Бойко Борисов - Севдалина Арнаудова пък основната редакторка на FrogNews дефинира като следващата доза надменност. Припомняме, че съгласно държавното обвиняване връзката е била " от образование ".

" Не имам вяра основният прокурор Иван Гешев да тръгне против настойниците си. Виждаме сега в кой тим играе. Не мисля, че е независима фигура, а на него верятно ще му кажат дали и по кое време да подаде оставка”, счита Илиева.

Според нея сега в доста среди се ослушват и се надяват някогашния министър председател Бойко Борисов да се върне на власт.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР