Това заяви в по bTV ресорният министър Лиляна Павлова. По

...
Това заяви в по bTV ресорният министър Лиляна Павлова. По
Коментари Харесай

Павлова: Ремонтът на НДК приключва до Коледа

Това съобщи в по bTV отрасловият министър Лиляна Павлова. По думите й работата по Националния замък на културата ще завърши най-късно до Коледа.

Как преобразяват НДК за председателството


Вече са реализирани и договорености с хотелите, които ще одобряват посетители по време на председателството.

Вчера беше подписан Меморандум за съдействие сред Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и 21 хотела и хотелски вериги.

Хотелите са 3, 4 и 5-звездни и са ситуирани на територията на София. Някой от тях са наоколо до главните здания на провежданите по време на председателството събития - НДК и Резиденция "Бояна ", други са в региона на центъра и летище София. Целта е участниците сами да избират комфортните за тях местоположения.

Над 22 000 посетители ще посетят страната ни в интервала на първото Българско председателство от 1 януари до 30 юни 2018 година Очаква се те да осъществят над 32 000 нощувки, показват от министерството.

Общо за 3-годишния интервал на подготовка и осъществяване на европредседателството ще бъде употребен бюджет в размер на 75 млн. лв., като това е близо до междинното за Европейски Съюз, означи още министър Лиляна Павлова.

Тя беше безапелационна, че в идните месеци България ще има значима роля и няма просто да извършва проект, одобрен от дълго време другаде. По думите й нашата страна ще отстоява както своята позиция, по този начин и ползите на всички 28 в Европейски Съюз в „ институционалния триъгълник” на Съвета на Европейски Съюз, Европейската комисия и Европейския парламент.

„ Европейският дневен ред няма внезапно да се промени. 2018 година е последна преди края на мандата на тези Европейска комисия и Екологичен потенциал, обикновено е най-после да има ускорение на нещата, които не са били приети”, разяснява Лиляна Павлова.

Според нея следва и провеждането на огромния спор за бъдещето на Европа – по какъв начин след 2020 година ще действа тя и дали ще продължим да получаваме финансиране и след излизането на Англия.

По думите й страната ни е в добра позиция да упорства за това, тъй като може да покаже резултатите от икономическото и инфраструктурното си развиване през последните 10 години.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР