Това заяви в интервю за БНР председателят на Асоциацията на

...
Това заяви в интервю за БНР председателят на Асоциацията на
Коментари Харесай

Да се икономизира политиката, а не да се политизира икономиката иска В. Велев

Това съобщи в изявление за БНР ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев.

" Ще желаяме да се икономизира политиката, а не да се политизира стопанската система и българските ползи да се отстояват на всички места, където България взе участие – в Европейски Съюз, в НАТО”, уточни още Велев.

Той уточни 5 съответни задания, които бизнесът ще сложи. Сред тях са програмата за обезщетения за високите цени на електрическата енергия за небитовите консуматори, чието осъществяване съгласно него не е обезпечено, както и сигурността и цената на доставките на природен газ, тъй като по думите му осигуреността с газ все още е 28% от потребностите.

При опазване на подаването на газ, само че при високи цени, активността на предприятията ще се ограничи, предизвести Велев.

" До съкращения се прибягва в краен случай. Най-напред ще има отпуски, понижаване на възнагражденията. Съкращението е малко преди банкрута. Ние не желаеме да се стига до такава степен и има способи това да бъде избегнато”, съобщи Велев.

Друга задача е Планът за възобновяване и оперативните стратегии, тъй като в последните 2 години имаме срив на вложенията в страната, означи Васил Велев.

Четвъртата и петата задача касаят най-пострадалите заради недобро ръководство сектори – инфраструктурното строителство и транспортния отрасъл, посочи той.

Тези танкери са мираж, удостовери позицията си Васил Велев за обявените в последните дни н астария кабинет танкери с полутечен газ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР