Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в

...
Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Апартаментгейт ни разби


Това съобщи министър председателят и водач на ГЕРБ Бойко Борисов в изявление за bTV.

"В евроизборите видях краха в очите на хората. "Апартаментгейт " ни разруши, тежко репутационно ни удари. Колко министри, зам.-министри отстраних. Само и единствено хората да са уверени и да повярват, че това е било инцидентно и не е жанр. Победата сподели, че хората повярваха и утвърдиха този метод на деяние ", добави той.

Борисов бе безапелационен, че не би трябвало да се надценява нито неговата роля, нито ролята на Цветан Цветанов в ГЕРБ.

"И ние сме били малко актьори за пред публиката. Обликът на една партия не се гради от един човек или няколко индивида. След двете изявленията, които даде Цветанов, не ми липсва. Защото изговори нелепости, които не му вършат чест. Дано новият му план е сполучлив, като на Слави Трифонов. Но не чаках Цветанов толкоз бързо да излезе и да приказва против партията и сътрудниците си. Аз не го гледах, тъй като не виждам малките екрани, щадя си нервите. Цвета Караянчева го беше гледала и беше възмутена ", разяснява министър председателят.

По думите му, борбата за локалните избори сега е в смесените региони и тя е сред ГЕРБ и Движение за права и свободи.

"Защото борба в София няма. Ако Фандъкова загуби локалните избори, това ще се написа на софиянци. Защото тя има доста опит. Тези, които са се декларирали в този момент, може да погледнете в биографиите им какво са работили ", сподели още Бойко Борисов.

За партията на Слави Трифонов

На въпрос по какъв начин ще разяснява името на новия политически план на Слави Трифонов - "Няма по този начин страна ", Бойко Борисов сбито съобщи: "Човешката нелепост е безкрайна ". След което добави:

"То може да има и "Няма такова предаване ". Всеки може да си кръсти партията както желае. Да няма такава страна всяка вечер в най-гледаното време да си промотираш партията. Години наред да седиш и да си приказваш от твое име. Има ли различен да му е разрешена тази безвъзмездна реклама на партията му години наред. И най-после излизаш и казваш "Няма такава страна ".

Премиерът сподели още, че веднъж е разговарял по телефона с водещия, само че е удовлетворен, че е учредил партията си, тъй като "сега нещата са почтени ".

"Той е интелигентен човек, доста интелигентен. И вижда от кое място идва крахът на политиците. Дори най-обичаните, най-харесваните почват да губят доверие. Защото, когато започнеш да показваш хората, с които ще управляваш, внезапно ореолът ще изчезне или най-малко мощно ще бъде надупчен, както и моят ", посочи Борисов.

За назначението на Пламен Георгиев

Премиерът съобщи, че някогашният ръководител на КПКОНПИ Пламен Георгиев, който бе назначен за консул във Валенсия е интелигентен човек и работи добре, а взаимоотношенията им са като на шеф и чиновник.

"Казах на външния министър да го предизвести, че в случай че не си отдръпна жалбата и не си събори терасата, ще го отзова. Много работа е приключил, доста врагове си е основал, само че не мога да понасям да ми задават още този въпрос. Да си бута терасата и да работим отново ", добави Борисов.

По думите му, против Георгиев е имало закани и по тази причина е имал защита.

"Беше на среща при мен, мисля, че британският език му е съвършен. Аз не знам испански, с цел да мога да кажа дали му е добър. Ще помоля моя добър другар Христо Стоичков да го препита ", сподели още министър председателят.

За суматохата в Сливен

Когато дойдат избори има цели щабове, които мислят каква нечистотия да се направи. За страдание доста пъти им се получава. Така беше Костинброд, Истанбулската спогодба, козичките, африканската чума. Ако си извършите сметка какъв брой пъти думата африканска чума с картинки на умрели свине е оповестена в наши медии спрямо медии в страни, където също има - несъмнено е стотици хиляди пъти. Това бе коментарът на премиера във връзка суматохата в Сливен и Карнобат, където родители изведоха децата си от учебните заведения от боязън да не бъдат взети от обществените служби.

Министър-председателят бе безапелационен, че сходно лишаване на деца няма по какъв начин да се случи.

"Ако е правилно какво страната ще ги прави тези деца? Как ще влезеш при обикновено семейство да му вземеш детето? За кое да ги успокоя? Няма такава тактика...Да, в случай че заловен родител, който изнасилва детето си, в случай че го пребива като куче, в случай че е захвърлено на открито без грижа, мръсно, гладно и стои - тогава се взимат деца. Но то и в този момент го има в закона ", добави той.

Борисов сподели още, че през вчерашния ден се е разпоредил и на ДАНС, и на Министерство на вътрешните работи да проверяват случаите.

"И ще ги заловен някакви "пастори " партийни, които лъжат хората. Но аз се обръщам към тези родители, че това е безумно, че може да се случи. Да си отиват децата на учебно заведение, да учат ", прикани министър председателят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР