Това заяви пред Нова телевизия Тошко Йорданов от Има такъв

...
Това заяви пред Нова телевизия Тошко Йорданов от Има такъв
Коментари Харесай

Т. Йорданов: Мнозинството в бъдещ парламент зависи от възможностите. В момента помпат мускули

Това съобщи пред Нова телевизия Тошко Йорданов от " ИТН ".

Коментарът му идва на фона на сигурните през октомври избори - четвъртите от април 2021 година До тук се стигна откакто от Има Такъв Народ напуснаха обединението и кабинетът на Кирил Петков падна след сполучлив избор на съмнение в Народно събрание. Провалиха се и опитите за сформиране на ново държавно управление в границите на 47-мото Народно заседание. Големи очаквания се разпореждаха на Българска социалистическа партия, които получиха третия мандат. Преговорите обаче прекъснаха ненадейно, откакто от Има Такъв Народ отхвърлиха да беседват за ново държавно управление с досегашните си съдружни сътрудници поради изтеклия запис от срещата сред членовете на Демократична България.

" Ние като ръководещи с какво помогнахме тая рецесия да се реши? Направихме доста неточности и животът стана по-лош. Опитахме се да кажем какъв брой неверни решения са взети и бяхме оповестени за вътрешна съпротива и зложелател №1. Казахме, че някои неща не са верни и се оказахме прави. Валят доказателства. Нормално е да приказват по този начин, другояче би трябвало да си признаят, че са некадърници ", уточни още Йорданов.

По думите му поради непросветеност Конституционният съд анулира две решения на Народното събрание, което съгласно Йорданов е унизително. Става дума за закриването на спецправосъдието и решението за новия началник на КЕВР. Те са подкрепени и от Има Такъв Народ, само че водачът на депутатите на Слави Трифонов уточни, че партията не е имала различен избор:

" Ако не го бяхме създали със закона за спецсъда, реториката щеше да е “ИТН не желаят закриване на спецсъда”, “Пазят Гешев” и впрочем. Това им е манталитетът - в случай че казваш “Да, шефе, чорапите ви миришат чудесно”, всичко е супер. Ако казваш, че бъркат, значи си с ГЕРБ и Движение за права и свободи ".

" Всичко, което споделят, е следварително. Ние би трябвало да стартираме да ги бъзикаме за същото - че гласоподават с ГЕРБ и Движение за права и свободи и има нова коалиция. Никола Минчев беше свален откакто излязохме от обединението и то по наше предложение, не на ГЕРБ, тъй като прекали. Не сме споделили той да бъде министър председател, а че не желаеме Асен Василев и Кирил Петков да бъдат министър председатели. Бяхме окей с който и да е различен от Политическа партия ", добави още Йорданов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР