Това заяви пред Нова телевизия правосъдният министър Надежда Йорданова. Скандалът

...
Това заяви пред Нова телевизия правосъдният министър Надежда Йорданова. Скандалът
Коментари Харесай

Правосъдният министър: Цацаров си отива до месец-два. Сигналът срещу Гешев за Жоси е потвърден, има документи с подписи

Това съобщи пред Нова телевизия правосъдният министър Надежда Йорданова.

Скандалът с " Жоси " избухна преди няколко дни. Според описа на бизнесмен преди 8 години е потърсил помощ от Гешев против тогавашния си съучастник. По това време Гешев е редови прокурор. Впоследствие бащата на Гешев стана съучастник във компанията като получил дял от компанията. Малко по-късно обаче станало тъкмо противоположното и бащата на обвинител №1 се съюзил със същия съучастник, против който трябвало да се бори. Случаят към този момент е в Министерство на вътрешните работи и правосъдното министерство.

“Това е случай, при който имаме опит за придобиване на част от капитала на комерсиално сдружение, без ясна причина. Това е чудноват случай. Още повече, че е за интервал близо до предишното. Има документи с подписи. Там участва човек с името Гешев ", изясни Йорданова.

Случаят наподобява на сагата " Осемте джуджета " - следствието на Антикорупционния фонд разкри по какъв начин благодарение на държавните институции е бил присвоен асансьорният бизнес на Илия Златанов. Прокуратурата обаче не е разплела случая.

" Отстраняването на Гешев е част от казуса, който би трябвало да решим. Успоредно с това са нужни многочислени промени - ограничение пълномощията на прокуратурата по този начин, че да се концентрира тя върху главните си функционалности, правосъден надзор върху случаите, в които обвиняването отхвърля да проверява съществени закононарушения и други спомагателни гаранции. Отстраняването на Гешев е значимо, с цел да се отпуши системата и да спрем да изкривяваме дебата ", безапелационна бе Йорданова.

По думите й въпросите, които се задават за решението на Специализираната прокуратура по проблема с поданството на Кирил Петков, пораждат подозрения, че не става дума за професионализъм, а за институционален флирт. Тя обаче отхвърли да поставя сходни етикети.

" Отлагането на оставката на основния прокурор коства достолепието на народа ни. До този миг ние нямаме нито едно разкрито огромно корупционно закононарушение, което да е разкрито. Спрямо всички, за които има данни при нас – има един прокурорски чадър”, уточни още Йорданова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР