Това заяви пред Нова телевизия главният редактор на разследващия сайт

...
Това заяви пред Нова телевизия главният редактор на разследващия сайт
Коментари Харесай

Грозев: И в Украйна, и в България местни политици и журналисти работят за Кремъл

Това съобщи пред Нова телевизия основният редактор на проверяващия уебсайт “Bellingcat” Христо Грозев.

По думите му от ден на ден са сигналите, че съветските олигарси се обръщат срещу президента Владимир Путин и е явно за какво - те губят всичко. Ослушва се съгласно Грозев и елитът във ФСБ и ГРУ. Има обаче и лица, които имат интерес войната да продължи. Именно такива евентуално стоят зад отравянето на съветският предприемач Роман Абрамович. Грозев позволява, че това може да се е случило и зад тила на Путин.

“Ролята на Абрамович е сериозна в договарянията и не си давахме сметка до момента в който не се появи информацията за отравянето му. Това е един от хората, които приказват в ухото на Путин. Затова Зеленски го употребява. Отравянето е реалност, само че не можем да кажем кой е. Крилото на войната е в съветския хайлайф, който желае да продължи войната. Това е най-вероятното. За първи път мога да кажа, че е допустимо това да се е случило без знанието на Путин. В случая, когато има подобен разнобой сред силоваците, е възможно”, уточни Грозев.

Почти 4000 са наемниците, които са в Украйна, изясни журналистът. По думите му те са добре финансирани и доста добре подготвени. Не са обаче единствено представители на “Вагнер”. Има 4.5 компании - общо към 4000 бойци. Много от тях обаче към този момент са унищожени, а останалите отхвърлят да се бият.

“От значение дали Украйна ще загуби част от територията си сега е какъв брой страни ще изпратят военна помощ. Страната има потенциал и предпочитание да се пази, само че няма муниции”, счита Грозев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР