Това заяви пред ФрогНюз актьорът Деян Донков. Повод за коментара

...
Това заяви пред ФрогНюз актьорът Деян Донков. Повод за коментара
Коментари Харесай

Деян Донков пред Фрог: На видеото министър Атанасов изглеждаше като льольо

Това съобщи пред ФрогНюз артистът Деян Донков.

Повод за коментара му е скандалното видео на министъра на културата Атанас Атанасов, което провокира бурни реакции в обществените мрежи и докара до апели за оставка. Някои даже заговориха, че ръководителят на културното ведомство е използвал опиати - изказване, което самият той отхвърли. Гилдията обаче реагира остро на видеото от прозореца на Министерството на културата.

Ето какво показа още Деян Донков:

Господин Донков, какво видяхте във видеото на културния министър в петък? Как си го обяснявате?

Не съм се взирал толкоз в това какво може да е използвал министър Атанас Атанасов. След като е на работа, имам вяра, че не е злоупотребявал с някакви субстанции, както той споделя. Аз съм артист доверчив и имам вяра на това, което споделят хората. Не виждам нищо незаконно, което да е направил. За мен той е момче. Като министър към момента не съм го приел, тъй като чакам да видя в министерството да си като министър. Да, на видеото изглеждаше като льольо.

Казвате, че не можете да го възприемете като министър, тъй като не сте видели какво е направил. Изминали са месеци обаче, откогато той е отпред на културното министерство. Междувременно Атанасов афектирано изясни, че задачата на държанието му е да се приказва повече за културата, тъй като не била на дневен ред. Какво толкоз се е случило в областта на културата, че той по този начин да желае да се приказва за нея? Направил ли е нещо за нея?

Той желае да се приказва за нея, тъй като сподели, че някакви милиони са отделени и той желал някакви лайкове да получи. Такива неща… Но не виждам това под лупа. Гледах видеото и не съм се втренчвал толкоз в случката и какво споделят хората, които са съчинявали какво ли не.

По никакъв метод не желая от Вас да определите дали министър Атанасов е под влияние на опиати, или не. Смятате ли, че това е възможно за министър на културата и изясни ли случката последвалата реакция, съответно пояснение ли е това?

Не мога да кажа даже каква е случката. За мен в нея няма нищо фрапантно. Обяснението му беше малко като на възпитаник в огромното междучасие: “Ама аз желаех да направя впечатление”, “Това беше провокация…”. Не звучеше доста съществено. Но по този начин или другояче - за мен е към момента младеж, който да кажем, че даже да е сбъркал в даден миг, бих му дал прошка, в случай че като министър направи каквото би трябвало да се направи.

Давате картбланш и ще изчакате?

Какво да очаквам? Аз цялостен живот чакам… Моята работа е друга - да играя на сцената. Вярвам, че това, което върша, го върша със сърце и душа. Хората са щастливи, признателни. Не ги неистина с халтури и нелепости, давам същинско изкуство. Това ме вълнува и с това се занимавам. Затова не обичам да съм разбирач от всичко като ония актьори, които са по малките екрани и разясняват всичко, знаят всичко и за всичко имат мнение. Аз нямам за всичко мнение. Аз мога да изкажа такова, когато ме питат, за спектакъл и кино. И то не за бюджет, а за това по какъв начин се прави.

изявление на Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР