Това заяви пред "Факти.бг" Н. Пр. Камило Дзуколи. Признаването на

...
Това заяви пред "Факти.бг" Н. Пр. Камило Дзуколи. Признаването на
Коментари Харесай

Дзуколи: Тръмп се произнесе, но решението е на Конгреса

Това съобщи пред "Факти.бг " Н. Пр. Камило Дзуколи.

Признаването на Ерусалим за столица на Израел от страна на американския президент Доналд Тръмп е политически въпрос, който е отвън активността на Суверенния Малтийски Орден.

Мога да направя единствено две бележки.

"Президентът Тръмп се произнесе, само че решението е на Конгреса и то е от години, беше взето по време на президента Клинтън. Това визира Съединени американски щати. Ерусалим е столица на трите монотеистични религии. Очевидно е, че би трябвало да се намерят принадлежности, с които да се основат нужните условия да съжителстват тези три религии ", сподели дипломат Дзуколи.

Идват ми мислено думите на папа Франциск, който и за нас е един справочник: "Не можеш да построиш мир, в случай че завземеш мястото на другия ". А без мир, няма човешки права, няма място за естествен и заслужен човешки живот, най-много, мислейки за слабите пластове на обществото - те ще бъдат най-потърпевши ", разяснява Н. Пр. Дзуколи.

Малтийския медал, чийто представител е Камило Дзуколи е в България от 1994 година, а от 2005 година има задача у нас. Той оказва помощ на лечебните заведения най-вече с инсталация, изоставените деца и възрастни в потребност.

Според Камило Дзуколи положението на лечебните заведения през последните 28 години се е подобрило доста и изключително на дребните такива в общините.

От пет години Ордена се грижи за креативната почивка на изоставени деца у нас.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР