Това заяви пред bTV енергийният министър Алекдандър Николов. Повод за

...
Това заяви пред bTV енергийният министър Алекдандър Николов. Повод за
Коментари Харесай

Смешна е тезата, че слънцето ще спре да изгрява със смяната на един човек, смята Николов

Това съобщи пред bTV енергийният министър Алекдандър Николов.

Повод за коментара му са редицата разтърсвания в бранш " Енергетика ", които не престават към този момент седмици наред. Днес на разпит в прокуратурата се яви някогашният началник на " Булгаргаз " Николай Павлов. Той бе отхвърлен от сдружението поради високите цени на природния газ, като изпълнителната власт уточни, че може да се стигне и до обвинявания. Павлов обаче е безапелационен - проблем няма, а сдружението е на облага.

" Много хора са смутени от промяната на един човек. Едното управление има пропуснати изгоди единствено за месец декемри от над 1 милион лв.. За разлика от него новото управление подписва покупко-продажби на транспарантната контролирана борса - газов хъб " Балкан ", уточни още Николов.

Става дума за договорката с продажбата на газ в Румъния, която разбуни духовете през последните няколко дни.

Информацията, че сдружението е продало 600 хиляди мегаватчаса природен газ на Румъния посредством медиатор бе обявена от някогашните министри на вътрешните работи и енергетиката - Румен Петков и Румен Овчаров. Изявленията им бяха представени от ГЕРБ и Бойко Борисов. Според тях времето сред предлагането и реализацията на договорката е по-малко от 3 секунди. Енергийният министър обаче отхвърли и съобщи, продадените количества са от остатъци и са малко над 37 хиляди мегаватчаса.

" Съсипването на " Булгаргаз " и " страхотното " финансово положение стартират с наличност от 800 хиляди лв.. Има отговорности, проблеми, натрупвани с години. Новото управление би трябвало да стартира да възнамерява покриване на всички отговорности. Въпреки това новият екип и БЕХ ще се оправят ", безапелационен бе Николов.

Енергийният министър отсече, че цялото ново управление на " Булгаргаз “ ще запазят в оптималната степен държавния интерес.

На рецензиите, че " Булгаргаз “ е продал количества природен газ на по-ниска цена, Николов разяснява, че съпоставката в цените би трябвало да се прави в съответния миг и за съответните покупко-продажби.

" Сделките събота и неделя са единствено и само от остатъци в системата, която е осъществила облага от над 1,5 милиона лв. ", сподели Николов.

" Поетите задължения от бившето управление са до 1 юли 2022 година Всяко възстановяване на решенията може да се случи след тази дата. Може спомагателни количества да се доставят, само че не на цена по контракта. Към момента тази цена няма да бъде по-висока от цената на съветския газ. Всички вероятни сюжети ще бъдат изследвани ", безапелационен бе Николов.

По думите му азерите дават още газ, само че на пазарна цена. Допълнителни количества могат да бъдат доставени и в този момент.

" Когато изпълнителен шеф на сдружение цитира избрана уговорка от контракта следва най-малко цялата да е казана в цялост, само че тя не е. Конкретната уговорка за доставките има думичката " или “ и изложение на различна точка на доставка на газа “, сподели Николов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР