Това заяви пред bTV бившият министър на здравеопазването д-р Мими

...
Това заяви пред bTV бившият министър на здравеопазването д-р Мими
Коментари Харесай

Д-р Мими Виткова: Държавата е абдикирала напълно. Търговският статут на лечебните заведения няма да реши п...

Това съобщи пред bTV някогашният министър на опазването на здравето доктор Мими Виткова.

 

Според нея опазването на здравето е детайл от националната сигурност на една страна.

 

„ Всяка година парите за опазване на здравето нарастват и в това време удовлетвореността нито на хората, нито на работещите в системата е налице. Не може да строим болница след болница в няколко града в страната, а цялата останала част на страната да е без сериозна здравна помощ, без фрагменти “, означи доктор Виткова.

 

Тя изрази мнение, че страната би трябвало да влезе в ролята си на създател на модела и на регулатор и инспектор в осъществяването на всички решения.

 

Председателят на Центъра за отбрана правата в опазването на здравето доктор Николай Болтаджиев от своя страна сподели, че страната свръхрегулира и свръх се намесва в областта на опазването на здравето.

 

" Здравеопазването не е обществена активност. То се подчинява на стопански механизми. Здравеопазването е стопанска активност. Болниците са икономически предприятия, които се подчиняват на механизмите като стопанска активност.
На опазването на здравето би трябвало да се гледа като на сфера, в която би трябвало да се влага частен капитал ", безапелационен бе той.

 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР