Това заяви пред bTV бившият директор на Националната разузнавателна служба

...
Това заяви пред bTV бившият директор на Националната разузнавателна служба
Коментари Харесай

Димо Гяуров: Москва блъфира, Петков отряза всяка възможност да е премиер

Това съобщи пред bTV някогашният шеф на Националната разследваща работа Димо Гяуров във връзка свадите към решението на България да изгони 70 съветски дипломати. Този ход провокира остра реакция от Москва, които заплашиха със разкъсване на дипломатическите връзки и дадоха ултиматум на България до обяд през днешния ден да промени решението си.

“Не се прави по този начин, тъй като без значение какъв резултат целиш, може да бъде реализиран по доста способи. Аз бих могъл да отзова и 100 дипломати, само че да го направя по различен метод. Можеше на две, на три серии да бъдат отзовани тези хора “, сподели Гяуров.

По отношение на ултиматумът обаче Гяуров уточни - не би трябвало страната ни да подхваща каквото и да било, тъй като подобен ход би бил позорен.

“Не би трябвало нашият министър председател да влиза в какъвто и да е разговор с който и да е дипломат, още по-малко с другарката Митрофанова. Не би трябвало да се подхваща безусловно нищо, тъй като проверката на решението на един кабинет е унизително както за самия кабинет, по този начин и за цялата нация “, уточни Гяуров.

Гяуров е на мнение, че президентът Румен Радев може да не е получил отчет от ДАНС за идното изпъждане на съветските дипломати, само че е бил осведомен за протичащото се.

“Президентът би трябвало да знае желанията на Министерски съвет и на Министерство на външните работи. Държавният глава би трябвало да има отношение”, настоя Гяуров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР