Това заяви по Нова телевизия Лиляна Павлова, министърът, отговарящ за

...
Това заяви по Нова телевизия Лиляна Павлова, министърът, отговарящ за
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Николай Петров има подкрепата на Борисов

Това съобщи по Нова телевизия Лиляна Павлова, министърът, отговарящ за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година.

„ Когато обаче имаш в един тежък сектор да правиш промени и всеки ден ще се споделя, че против този човек има следствие, това би девалвирало концепцията за промяна в опазването на здравето и би дестабилизирало системата”, разяснява тя.

„ Аз извънредно доста почитам проф. Николай Петров като човек, като предходен шеф на ВМА, като доктор и най-много като министър, който съумя за няколко месеца да стартира и да започва избрани промени и да прави дейности, вързани с подобряването на системата на здравеопазването”, акцентира тя.

Припомняме, че проф. Николай Петров подаде оставка като здравен министър откакто одит на военното министерство сподели, че като началник на военна болница е възлагал публични поръчки на колегата на щерка си. Това е единайсетата рокада в здравното министерство за последните 10 години.

От през вчерашния ден се завъртяха и най-вероятните имена за бъдещия здравен министър. Сред тях са някогашния здравен министър Петър Москов, това на сегашния зам.-министър на опазването на здравето Мирослав Ненков, на шефа на Александровска болница Константин Ангелов, и на шефката на здравната комисия Даниела Дариткова.

Дир.бг потърси Даниела Дариткова за коментар, незабавно след подадената оставка на Николай Петров, тя отхвърли подобен с аргумента, че преглежда пациенти в Смолян.

Мирослав Ненков пък съобщи, че до този миг не му е предлаган този пост, а в случай че му бъде препоръчан доста би се замислил.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР