ЕС се стреми да създаде система за евакуация на хиляди

...
ЕС се стреми да създаде система за евакуация на хиляди
Коментари Харесай

ЕС иска от държавите-членки да приемат тежко болни палестинци от Газа

Европейски Съюз се стреми да сътвори система за евакуация на хиляди пациенти от разкъсваната от война Газа в своите страни-членки в отговор на апела на Световната здравна организация за оказване на помощ на палестинците в капан там, които се нуждаят от незабавни здравни грижи.

Европейската комисия изпрати писмо до националните държавни управления с молба да лекуват хиляди тежко заболели пациенти, които са изложени на риск от гибел, защото здравната система на Газа е претрупана, като множеството лечебни заведения са съществено развалени от Офанзивата на Израел в анклава.

Палестинците са блокирани да изоставен Газа даже по медицински аргументи, откакто предходната седмица Израел пое контрола над граничния пункт Рафа с Египет, само че европейски чиновници споделиха, че СЗО се надява, че ще може да евакуирайте болните.

„ Много пациенти незабавно се нуждаят от профилирано здравно лекуване, което просто не е налично заради унищожаването на инфраструктурата на опазването на здравето “, се споделя в писмото, което е получено о...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР