Това заяви от трибуната на Народното събрание Асен Василев в

...
Това заяви от трибуната на Народното събрание Асен Василев в
Коментари Харесай

Василев: Ако нямаме глас, ще получим дръжки

Това съобщи от трибуната на Народното събрание Асен Василев в отговор на въпрос от депутата Цончо Ганев от “Възраждане”.

Думите му идват на фона на желанията от страна на Европейския съюз да наложи петролно ембарго като отговор на съветската експанзия в Украйна. Става дума за шести пакет от наказания. Някои страни обаче се опълчиха на възбраната за импорт на съветски нефт и желаеха пролонгация. Сред тях са Словения, Унгария и България. На България обаче бе отказано.

, че Европейски Съюз се готви да отсрочи генерално използването на петролно ембарго, с цел да заобиколи нежеланието на Унгария да одобри сходен санкционен пакет.

По отношение на въпроса дали държавното управление стои на датата 1 януари 2024 година за приемане на еврото, Василев увери, че няма смяна в позицията на властта. Той посочи още, че няма смяна и на валутния курс, по който да се одобри еврото.

“Колко добра или неприятна е политиката на Европейската централна банка, резултатът е при нас. Ако " Възраждане " предлага се махне валутния ръб, резултатът ще продължи да остане у нас. Ако желаете тъкмо това, кажете си го” прикани финансовият министър.

Той уточни, че каквато инфлация направи ЕЦБ, тя автоматизирано ще пристигна у нас.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР