Това заяви министърът на здравеопазването в оставка проф. Асена Сербезова

...
Това заяви министърът на здравеопазването в оставка проф. Асена Сербезова
Коментари Харесай

Сербезова: 85% от гражданските договори в „Света Екатерина“ са усвоени от ръководителя на болницата

Това съобщи министърът на опазването на здравето в оставка проф. Асена Сербезова за освобождението на проф. Генчо Начев от поста шеф на болница „ Света Екатерина “.

Тя изясни, че това е държавна болница, чийто принципал е Министерство на здравеопазването. Но 85% от гражданските контракти в „ Света Екатерина “ са усвоени от ръководителя на болничното заведение.

„ Здравеопазването би трябвало да е надпартиен консенсус. Безотговорно е да има партиен нюанс Спешната помощ “, сподели още Сербезова.

Нова Коронавирус вълна?

„ На прага на следващата Коронавирус вълна сме. Все още сме надалеч от тези съществени цифри и статистики, които имахме в петата вълна. Мерките би трябвало да се вземат в сходство с националния проект на деяние. Всяка една Регионална здравна ревизия може да предприеме ограничения. Болниците са длъжни да обезпечат Коронавирус лекуване. Не е нужно да има инфекциозни отделения, а просто обособени изолатори, стаи с кревати, където да се лекуват тези пациенти “, изясни здравният министър в оставка.

Сербезова добави, че сега се повишава заболеваемостта, само че не са доста случаите, които постъпват в лечебно заведение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР