Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов днес по време

...
Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов днес по време
Коментари Харесай

Отпуснати 500 млн лв за язовирите ще бъдат разходвани публично

Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов през днешния ден по време на брифинг в Министерството на стопанската система.

Той акцентира също по този начин, че наклонността е за откриване, а не за закриване на предприятия. През последните месеци са направени много крупни вложения в Северна България и даде образец със следните компании: цех за самолетни елементи на френската група Латекоер - планът е на стойност 11 млн. евро, цех за автомобилни аксесоари на американската компания " Варок Лайтинг Системс ” на стойност 8 млн. лева, цех за произвеждане на авточасти в България на немската компания " Фос Аутомотив " на стойност 15 млн. евро, немската компания " Leoni ” в района на Плевен с 32 млн. евро, индустриалното дружество на " Мултивак България Продакшън " - инвестицията е за над 36 млн. лева, " одело Фарба Лайтинг Груп " - инвестицията ще бъде в размер на 40.6 милиона евро, което включва построяването на 3 завода и парк за поддоставчици и други Министър Караниколов посочи, че в Българската организация за вложения са подадени 54 плана за вложения на стойност 1, 5 милиарда лева

По време на конференцията икономическият министър увери, че отпуснати 500 млн. лева за язовирите ще бъдат разходвани обществено, по този начин както е по Закона за публичните поръчки и всички други закони. По негови думи до две седмици би трябвало да стартира работа и държавното дружество за стопанисване на язовирите.

По време на брифинга министър Караниколов осведоми още, че Министерството на стопанската система, представителите на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), Национално съдружие на търговците и превозвачите на горива, Асоциация на българските частни пристанища, Българска минно-геоложка камара и всички заинтригувани страни, с които досега са извършени срещи, са с зов към Народното събрание от сряда приемането на така наречен Закон за горивата да бъде отсрочен. Всички са на мнение, че би трябвало да има закон и всички да са регистрирани по него, само че преди този момент обсъдят всички дадени досега съответни оферти.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР