Това заяви енергийният експерт Красимир Манов във връзка с наложената

...
Това заяви енергийният експерт Красимир Манов във връзка с наложената
Коментари Харесай

Красимир Манов: Бълха ги ухапала „Лукойл“ с тая глобичка, рафинерията да бъде национализирана веднага

Това съобщи енергийният специалист Красимир Манов по отношение на наложената от Комисията за защита на конкуренцията имуществена глоба в размер на 67 771 454 лв. за осъществено от „ Лукойл-България “ ЕООД нарушаване по член 21 от Закона за защита на конкуренцията, изразяващо се в корист с господстващо състояние.

„ Лукойл Нефтохим “ не би трябвало да мине на оперативно ръководство, както Народното събрание одобри някакъв фиктивен закон, а би трябвало да бъде мигновено национализирана, тъй като и в самия отчет на Комисия за защита на конкуренцията се споделя, че това е замислена тактика – тези хора от дълго време упражняват върху българския консуматор ценова преса, аз му споделям рекет върху българските жители във връзка с търговията с горива, сподели още той пред Евронюз.

По думите на Манов ръководството на нашата страна е подвластно от Русия, в това число министри и президент.

 

„ Тази страна е тотално разграден двор, занимават се с безспорни нелепости “, разяснява енергийният специалист.

Ние плащаме едни от най-скъпите горива в Европа. Няма да паднат по никакъв метод цените. Глобата на Комисия за защита на конкуренцията по никакъв метод няма да се отрази. Ако приказваме за действителните цени, сега трябваше да плащаме с един лев на литър по-малко. Цените на съветския нефт, който купува рафинерията, е с 35-40 $ по-евтин.
„ Тези хора не престават се подиграват с нас, да ни рекетират, ограбват. Трябва да се вземат незабавно ограничения, а виждаме, че държавното управление не го прави. Те не пазят българския консуматор, а пазят „ Лукойл “. Абсолютно е допустимо юридически да се национализира рафинерията. Навсякъде в Европа към този момент няма съветски рафинерии. Само в Румъния “, акцентира Манов.

„ Мен ме тормози едно от заключенията в процеса на инспекцията, че „ Лукойл “ се били поправили. На маймуни ни направиха към този момент “, добави енергийният специалист.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР