Това заяви днес президентът Румен Радев в реч на форума

...
Това заяви днес президентът Румен Радев в реч на форума
Коментари Харесай

Радев: Вагнеровци напредват към Москва. Какво ще стане с хилядите ядрени бойни глави?

Това съобщи през днешния ден президентът Румен Радев в тирада на форума " Вахау " в Австрия, представен от Българска телеграфна агенция.

" Ако обстановката по сигурността в Русия продължи да се утежнява, би трябвало да помислим още веднъж, както по времето на (бившия съветски президент Борис) Елцин, какво ще стане с хилядите нуклеарни бойни глави и големите ресурси от химически оръжия в Русия ", сподели Радев.

Имаме нов източник на неустойчивост и би трябвало да бъде доста деликатни. Надявам се, че европейските институции и НАТО, всички ние няма да стоим единствено като странични наблюдаващи, а ще консолидираме напъните си и ще предприемем ограничения защитим страните си и да подсигуряваме сигурността си, прикани президентът.

Ръководителят на " Вагнер " Евгений Пригожин се разпалва против висшето съветско военно управление и разгласи през днешния ден, че е влезнал в съветския град Ростов на Дон и управлява там редица съветски военни обекти. Пригожин упрекна съветските сили, че са обстрелвали негови бойци в Украйна, при което е имало доста жертви измежду редиците на " Вагнер ". Той прикани и съветския министър на защитата и началника на съветския общоприет щаб да дойдат в Ростов на Дон за диалози с  него.

Малко след изказванията на Пригожин съветският президент Владимир Путин направи послание към нацията, в което сподели, че протичащото се е удар с нож в гърба на страната и народа на Русия и даде обещание да накаже сурово метежниците.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР