Това заяви днес президентът Румен Радев на среща на „Дондуков“

...
Това заяви днес президентът Румен Радев на среща на „Дондуков“
Коментари Харесай

Радев: Най-важният приоритет са хората

Това съобщи през днешния ден президентът Румен Радев на среща на „ Дондуков “ 2 с Лука Жайер, ръководител на групата „ Други ползи “ в Европейския стопански и обществен комитет (ЕИСК).

Групата е изразител на позициите на другите обществени, професионални, стопански и културни организации на гражданското общество. Двамата разискаха опциите за професионално образование и консултиране на хората с увреждания, тяхната трудова реализация, основаването на приспособена работна среда и достойното възнаграждение на труда им.

По време на срещата стана ясно, че президентската администрация приготвя кръгла маса по проблемите на заетостта на хората с увреждания, в границите на която ще се дискутират посоките за смяна на съществуващия модел на претовареност за хората в неравностойно състояние на пазара на труда.

Лука Жайер, който има сериозна експертиза в областта на обществената стопанска система, приветства тази самодейност и се ангажира да спомага за продан на положителни хрумвания и практики, които предизвикват развиването на общественото предприемачество.

Социалното включване и приобщаване на хората с увреждания в България, също бяха измежду тематиките на срещата.

Лука Жайер изрази удовлетворение от включването на заетостта и обществената политика измежду целите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Държавният глава акцентира още, че Северозападният район в България е измежду най-уязвимите в Европейския съюз в обществено отношение и демография и следва да бъде във фокуса на кохезионната политика на Европейски Съюз. Въпросът за икономическата и обществена конвергенция в Европа ще бъде прегледан и по време на срещата на високо ниво в град Русе през месец май с присъединяване на президентите на Румъния и Австрия и представители на локалните управляващи, означи още Румен Радев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР