Това заяви депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев във връзка с

...
Това заяви депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев във връзка с
Коментари Харесай

Венко Сабрутев, ПП-ДБ: 3 март се превърна в нещо като Ден на Русия в България

Това съобщи депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев по отношение на концепцията, инициирана от ПП-ДБ, 24 май да бъде вписан в главния закон на страната като народен празник.

 

Народният представител бе безапелационен, че като страна имаме потребност от всевъзможни празници, които да сплотяват нацията.

 

" България би трябвало да спре да работи на равнище разграничителни линии. 24 май е безусловно неоспорим български народен празник. Той е празник на равнище полезности. Ако нямаше 24 май, аз не съм сигурен, че България можеше да мине по този метод 500-годишно Турско иго. Ние сме проимали език и лична просвета. Ако нямаше 24 май, нямаше да я има песента " Ставай, ставай страна огромная! ", тъй като тя в действителност се пее на нашия славянски език, който действително Св. Братя Кирил и Методий дават на славянските нации ", сподели още той.

 

Сабрутев разяснява и изявлението на съветския народен представител Пьотр Толстой, в което той показва позиция по отношение на контрола над Черно море.

 

" Много скърбя, че този господин Толстой не е като дядо си, тъй като дядо му е популярен човек. Но този господин Толстой си разрешава за следващ път да насочва антибългарски послания. Това е неприемливо и тук госпожа Митрофанова би трябвало да даде пояснения - за какво заместник-председател на съветската " Дума " си разрешава да приказва по този метод против българската страна. Но въпреки това, не бих желал и да му придаваме такова огромно значение. Той не е дядо си и по всяка възможност е в съветската " Дума " единствено поради името си. Кой е аналогът на този господин Толстой в българския парламент? Цончо Ганев. Все едно да отдаваме огромно значение на Ганев, което е неуместно ", счита националният представител.

 

По думите му Русия живее в един извънредно неверен свят. 

 

" Руснаците страдат с помощта на своето ръководство. Там няма народна власт, там няма свободно изложение на словото. Аз желая да задам въпрос - какъв брой от нашите политици пратиха децата си да учат в Русия? Всички богати руснаци пращат децата си в Европа. Това е безусловно показателно. Те желаят да вземат Харвардско, Оксфордско обучение. Те желаят да са в Австрия - Виена е цялостна с руснаци. Богатите руснаци са там ", означи той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР