Това заяви депутатът от Обединени патриоти Искрен Веселинов в отговор

...
Това заяви депутатът от Обединени патриоти Искрен Веселинов в отговор
Коментари Харесай

Веселинов: Нужен е дебат за профанизацията на езика в НС

Това съобщи депутатът от Обединени патриоти Искрен Веселинов в отговор на въпрос. Той бе запитан дали оправдава парламентарното държание на ръководителя на Народно събрание Димитър Главчев и изгонването на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от пленарна зала. И то за декларация на парламентарна опозиционна група.

Доколкото помня Нинова не бе изгонена за декларацията, която прочете, а за афектиран език по отношение на своите сътрудници от ГЕРБ. Аз не съчувствува на госпожа Нинова, че се е поддала на този език, съобщи Искрен Веселинов. Според него е имало нарушен устав.

Главчев изгони Нинова поради Борисов. Българска социалистическа партия напусна >>

"Г-жа Нинова бе съответно изгонена ", сподели Веселинов.

В отговор на въпрос "Как обиди госпожа Нинова депутатите ", Веселинов изясни:

"Тя ги обиди като съобщи, че те са унижавани от премиера, като направи подстрекателство, че са някакви послушковци, които са под равнището й. Това бе един назидателен звук, който не за първи път се случва на госпожа Нинова, като в тази ситуация бе ориентиран към сътрудниците от ГЕРБ. Бил е насочван и към нас и съгласно мен, някъде трябваше да се постави точка ", сподели Веселинов.

Той означи, че в тази ситуация спорим дали е било оправдано изгонването й, а не дали било вярно от юридическа позиция. "Очевидно госпожа Нинова си активизира групата да я пази, като се опита да провали деня на Народното събрание, само че от позиция на правото нейното наказване бе съответно ", заключи Веселинов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР