Това заяви д-р Илин Димитров на брифинг от Златни пясъци

...
Това заяви д-р Илин Димитров на брифинг от Златни пясъци
Коментари Харесай

Министърът на туризма: Отбелязва се ръст на туристите с 40% спрямо 2021 г.

Това съобщи доктор Илин Димитров на брифинг от " Златни пясъци " след среща с сектора.

Подсигуряването на добър зимен сезон също е измежду целите на Министерството на туризма. “Зимния сезон е основен. Миналата година беше добър. За злощастие тогава цените на енергоносителите бяха скъпи, тази година са с таван и зимният сезон ни е приоритет. Отново ще работим с близки пазари”, сподели още Димитров и добави, че ще се работи в 2 посоки - сигурност и предвидимост. “Идеята е да облекчим оптимално доста бизнеса”, съобщи министърът.

Той напомни, че ваучерите, които се дават на служащите за храна, могат да бъдат употребявани и за туризъм. “Моля ви изберете българското Черноморие. Очакваме ви! Подкрепете туризма на България”, прикани Димитров, представен от НТВ.

По думите му за справяне с проблемите в туристическия отрасъл е нужна единна браншова организация, която да сплотява ползите на бизнеса. В момента браншовите организации са над 200. “Единната браншова организация е нещо, което бизнесът желае от доста години. Аз взех решение да бъда деен в това направление, защото бизнесът ясно сподели, че е нужно. Ще се направи необятно разискване и работна група. Спрели сме се на модела на Австрия и Хърватска”, сподели служебният министър на туризма.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР