Това заяви британският министър на външните работи Борис Джонсън на

...
Това заяви британският министър на външните работи Борис Джонсън на
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Има руска намеса в изборите на Запад

Това съобщи английският министър на външните работи Борис Джонсън на конференция с съветския си сътрудник Сергей Лавров след срещата им през днешния ден в Москва, заяви Ройтерс.
По думите на Джонсън има доста доказателства за съветска интервенция в изборите в Германия, Съединени американски щати и други страни.
"Хората желаят изборите да са свободни и демократични, без външна интервенция. Сигурен съм, че Сергей Лавров също ще поддържа този тип избори. За жал има доста доказателства за съветска интервенция в изборите в Германия, Дания, Франция, Съединени американски щати ", съобщи Джонсън, представен от Франс прес.
Лавров възрази, като съобщи, че това е нещо измислено от западняците и "за жал в този момент те са заложници на тази тематика и е доста мъчно да бъдат изкарани от нея ". Той напомни изявление на английския външен министър за съветската организация "Спутник ", в което той споделил, че Лондон в действителност не разполага с доказателства за съветска интервенция, която да е била сполучлива.

По думите на Лавров даже Джонсън е признал, че няма доказателства за интервенция по време на референдума във Англия за Брекзит предходната година. Тук обаче Джонсън го поправи, че е говорел за сполучлива интервенция.
"Виждате ли, в случай че той не ми опонира по този въпрос, това ще съсипе репутацията му пред медиите вкъщи ", пошегува се Лавров. "Аз се тормозя за Вашата известност, Сергей ", отвърна му Джонсън, след което го увери, че Лондон желае да обърне нова страница в връзките с Москва.
Според него настоящото положение в връзките на Москва и Лондон не би трябвало да пречи на съдействието по значими външнополитически въпроси, нито на активизирането на контактите сред двете страни. Неговият съветски сътрудник съобщи, че е подготвен на разговор на правилото на равенството.
Джонсън шеговито описа по какъв начин един английски народен представител го посъветвал да не пие водка и да не носи телефон по време на визитата си в Русия, а той в символ на доверие дал на своя хазаин палтото си дружно с всичко в джобовете. Лавров сподели, че в джобовете нямало нищо. В отговор английският посланик възкликна: "А, значи вие сте го претърсили? "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР