Това уникално видео не показва екзотичен остров, а прелести на

...
Това уникално видео не показва екзотичен остров, а прелести на
Коментари Харесай

Уникално 58-годишно ВИДЕО от България разтърси Острова, всички са в захлас

Това неповторимо видео не демонстрира другоземен остров, а прелести на нашата татковина - България. Създадено за да притегли туристи и датира от далечната 1965-та година, дело е на английската продуцентска компания British Pathé, която и през днешния ден е известна с един от най-престижните архиви на кинохроника.

Този филм съставлява видео пътепис, който ни води в присъщите аспекти на селския, градския и туристическия живот в България през това далечно време.

Стартовият кадър е от Калоферската черква, която ни води в света на Долината на розите, знак на страната по света от десетилетия. Във видеото се показват разнообразни стадии от обработката на розата - от беритбата до основаването на парфюми в паметната фабрика " Розина ". Важният аспект на розобера не остава настрани, в това число и короноването на " Кралица Роза " и танците с венчелистчетата.

В допълнение към селското стопанство, филмът разкрива и софтуерния прогрес на страната. От самолетите до добре развития превоз в модерната за времето си столица София. Включени са подиуми и от към този момент опустошения към този момент пантеон на Георги Димитров в сърцето на София, дружно с гвардейците на пост пред него. Напомняме си, че тази постройка е издигната през 1949 година, с цел да съхранява балсамираното тяло на първия комунистически водач.

Короната във кино лентата е блестящия и бляскав курорт Златни пясъци. Този български курорт е запечатан в лентата със своето величие - първокласните хотели, съчетани с естествената хубост. Сцените на безкрайните и чисти плажове, заниманията, слънчевите бани, игрите с плажни топки, вкусната храна - всичко това демонстрира в действителност земен парадайс.

Инфо: blitz.bg

Тагове: туризъм фабрика Розина кралица Роза Златни пясъци мавзолей Долина на розите Калоферската църква British Pathé видео
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР