Това трябва, според двамата, да стане веднага щом в Берлин

...
Това трябва, според двамата, да стане веднага щом в Берлин
Коментари Харесай

Германия и Франция ще ”изградят Европа наново”

Това би трябвало, съгласно двамата, да стане незабавно щом в Берлин встъпи в служба ново държавно управление.

"Ние споделяме дълбокото разбиране, че преустройството е належащо и незабавно, и че идната година ще е определяща в това отношение ", съобщи Макрон след среща с Щайнмайер в Елисейския замък по случай честванията на годишнината от края на Първата международна война, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

"Наша обща отговорност е след съставянето на съдружно държавно управление да работим за това. Разчитам да правим тази работа с канцлера Меркел ", акцентира френският президент.

"Всички сътрудници в обединението, която е на път да бъде основана, потвърдиха по време на предизборната акция движещата роля на френско-германския екип за реализирането на нов европейски план ", означи Макрон и изрази вяра, че контурите на този план ще бъдат обрисувани в идните месеци.

Германският президент приветства смелата тирада на Макрон на 26 септември в Сорбоната, в която той изложи насоки за реформиране на Европа, "в миг на мощен песимизъм ".

"Сигурен съм, че ентусиазмът на речта в Сорбоната ще увлече и бъдещото немско държавно управление ", съобщи Щайнмайер.

След срещата си двамата водачи отпътуваха за Елзас, където следобяд ще открият тържествено френско-германския музей покрай връх Хартмансвилеркопф. На това място са се водили едни от най-кървавите сражения през Първата международна война и са убити към 25 000 френски и немски бойци.

Откриването на така наречен "Историал " ще сложи началото на честванията за 11 ноември 1918 година - Деня на примирието, с който се поставя завършек на войната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР