Това става ясно от сайта на Сметната палата, където е

...
Това става ясно от сайта на Сметната палата, където е
Коментари Харесай

Братът рекетьор на депутата от БСП дарявал за партията

Това излиза наяве от уеб страницата на Сметната палата, където е записано, че той е дарил 450 лв. за предизборната акцията на Българска социалистическа партия на последните избори - на 26 март 2017 година.

Вчера, откакто от левицата обявиха, че не смъкват доверието си от своя народен представител, тъй като споделил, че няма нищо общо с бизнеса на брат си, от ГЕРБ ги нападнаха с въпрос правил ли е обаче Илия Стоилов дарения за партията.

Тази заран депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова сподели в ефира на bTV разпечатка с донорите на Българска социалистическа партия и уточни името му. По мотив думите на сътрудниците й социалисти, че отговорността е персонална и техният народен представител не носи виновност, тъй като не става дума за шуробдажанащина, тя разяснява:

"Наистина отговорността е персонална. Тук приказваме обаче, че въпросният брат е дарил пари на Българска социалистическа партия. Тези пари защо са отишли? За предизборни концерти? Или може би за пазаруване на гласове, за което би трябвало да попитаме Манол Генов (друг народен представител от левицата, упрекнат за платен избор - б.р.). Другото е, че в тази незаконна група взе участие и синът на шефа на КАТ-Русе , който е назначен от служебния министър Пламен Узунов. Явно тази група се е чувствала безнаказана и си е работила в Русе. От Българска социалистическа партия би трябвало да отговорят за това подаяние ".

Народният представител от Българска социалистическа партия Желю Бойчев, който също беше в студиото, съобщи, че ще бъде направена инспекция и най-вероятно парите ще бъдат върнати.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР