Това стана ясно по време на първата копка на един

...
Това стана ясно по време на първата копка на един
Коментари Харесай

Котел с изпълнени ангажименти към Градец

Това стана ясно по време на първата копка на един от огромните инфраструктурни планове, които Община Котел осъществя в с. Градец.

По думите на кмета Котел – Коста Каранашев в Градец се следва една цялостна визия за развиването на селото, която е съгласувана с локалния кмет – Веселин Урумов. Тя стартира с разширението на локалното учебно заведение и продължава с построяването на нова детска градина, която би трябвало да приготви децата за учебния им живот.

„ От стъпването ми в служба като кмет на селото, аз не съм се спирал да върша всичко допустимо Градец да стане по-добро място за живеене. Радвам се, че резултатите пристигнаха и вие ги виждате. Мога да ви подсигурявам, че Градец няма да е селото, което беше до момента. Новата детска градина освен ще даде опция на локалните поданици за работа, само че и ще даде оптимални условия за развиване на най-малките деца. Удовлетворен съм, че дружно с построяването на градината се слага началото и на построяването на новата водопроводна мрежа, която ще обезпечи достъп на питейна вода до всеки дом и семейство. Изказвам признателност към кмета на Община Котел- господин Каранашев и искам всички ние да се радваме на новите придобивки в село Градец дълго време “, сподели Веселин Урумов.

Изграждането на централния тръбопровод в Градец, беше измежду целите на двамата кметове – Каранашев и Урумов. С неговата реорганизация, която не е пипана от 50 години, ще се усъвършенства водоподаването в горната част на селото. Проектът включва замяна на канцерогенните тръби с нови полиетиленови такива, след което сектора ще бъде асфалтиран. Така 3800 поданици на едно от най-големите села в община Котел ще бъдат обезпечени с чиста питейна вода.

„ Много години изминаха без да е направено нищо значително в село Градец. С Веселин Урумов, направихме добър екип и следваме проекта за развиване на Градец, който си направихме при започване на мандата му. Днес към този момент виждаме резултатите от взаимната ни работа “, сподели кметът Коста Каранашев. Той уточни още, че водата е главното средство за живот в едно село, само че незабавно след приключването на водния план, стартира този по построяването на новия център на Градец, който към този момент е утвърден.

В наличието на зам.-областния шеф Чавдар Божурски и ръководителя на Общински съвет – Котел Христина Чолакова, кметът уточни, че други значими планове за селото са асфалтирането на най-голямата му улица – „ Димитър Ганев “ и разширението на локалното учебно заведение ОУ „ Кап. Петър Пармаков “. То към този момент има издигнат нов корпус, който се чака да бъде изцяло подготвен през тази образователна година. Проектът за новата постройка, с който учебното заведение ще има опция да приема по-голям потенциал от възпитаници, включва: създаване на 4 нови класни стаи, облагородяване на дворно пространство, създаване на топла връзка сред остарялата и новата постройка на образователното заведение, както и създаване на котелно помещение за отопление.

Друг плюс, с който Градец ще се снабди е камион за сметосъбиране като с него навременното сметоизвозване ще се усъвършенства.

Ето и всички, планове, които Община Котел осъществя като ангажимент в с. Градец:

„ Пристройка и котелно към ОУ „ Кап. Петър Пармаков “, с. Градец, Общ. Котел и благоустрояване на дворното му пространство “

„ Изпълнение на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) за създаване на нова детска градина и котелно в с. Градец

Реконструкция на ВиК по основната улица на кв. „ Изток “, с. Градец, Общ. Котел и канализация за дъждовни води

Благоустрояване на площадно пространство в с. Градец

Камион за сметосъбиране и сметоизвозване
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР