Това стана ясно от думите на екоминистърът Борислав Сандов. “Вторият

...
Това стана ясно от думите на екоминистърът Борислав Сандов. “Вторият
Коментари Харесай

Екоминистърът: Грози ни наказателна процедура заради мръсния въздух

Това стана ясно от думите на екоминистърът Борислав Сандов.

“Вторият път съдът стартира да постанова наказания. Санкциите са от деня, в който се е произнесъл за първи път - 2017 година, до деня на идващото изговаряне. Те в най-минималната си част биха били 10 млн. лв., след което има ежедневни наказания до попречване на казуса. Не единствено ще плащаме с нашето здраве, че дишаме замърсен въздух, само че ще плащаме и с налозите си ", изясни Сандов.

Редица са нарушаванията на България при ръководството на политиките за околната среда. Срещу страната ни има към този момент 17 наказателни процедури.

" Благодарение на мръсния въздух имаме и доста висока смъртност от Коронавирус, защото този замърсен въздух води сред 8000 и 18 000 изгубени прибързано живота. Когато имаме пандемия с вирус, който визира главно белите ни дробове, това води до една спомагателна смъртност, доста по-висока ", бе безапелационен екоминистърът.

Още от първия програмен интервал от 2007–2014 година в бранш “Околна среда “ България е позволила разходи, които не може да изясни в следствие.

“Те са на стойност 116 милиона и страната ни към момента ги дължи на ЕК”, означи министър Борислав Сандов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР