Това ще реши Националния съвет - дали да бъдат изключени.

...
Това ще реши Националния съвет - дали да бъдат изключени.
Коментари Харесай

Иван Ченчев: Трябва да има тежко наказание срещу общинските ни съветници, които се сглобиха с ГЕРБ

" Това ще реши Националния съвет - дали да бъдат изключени. Ние получихме индикации точно от Ваня Григорова, която в изявленията сподели, че към този момент имало съгласие още преди да бъде призован този Горско стопанство на Българска социалистическа партия, на който някои поддържаха предлагането под формата на техническо решение. Тези, които бяхме срещу казахме, че избора на ръководител на СОС не е техническо, а политическо решение, а за него глоба е дал Народно събрание на партията и тя би трябвало да се извършва. За мен би трябвало да има тежко наказване против въпросните общински съветници. Те приказваха за червени сватби, само че тук мирише на брак по сметка. От една страна гласоподаваха за хората, против които тече дело и се жали избора на кмет за София. Жалят избора на кмет, а в същото време гласоподаваха за поддръжка на решение на кмета и неговата група. Това е цялостен парадокс. След това пък ни сглобиха с ГЕРБ. Те споделят, че не ламтели за постове и позиции, а имат 5 комисии. " Това съобщи националният представител от Българска социалистическа партия Иван Ченчев в ефира на NovaNews.
По думите му цялата скица към избора в СОС е притеснителна. " Първото скрито гласоподаване е за избора на ръководител - явно е имало подмолни сделки. Във " Възраждане " явно има същия развой. Свършват тези процеси и сякаш е отпушена работата, а Политическа партия излизат недоволни. После ГЕРБ взимат 5 комисии и внезапно болшинството става друго. В сглобката, в която се вкараха тези с към този момент свалено доверие от Българска социалистическа партия не би трябвало да вземат участие с управителни постове в комисиите. Нека те да си вземат решение към този момент. Росен Желязков, сподели че политическите водачи от сглобката надделели партийното си его. Това е доста ужасно, тъй като в случай че имаше партийно его - нямаше да има сглобка. Защото всяка партия е с разнообразни разбирания и дела, а те следват персоналното си его за постове и позиции ", добави социалистът.
Според него има неустойчивост, тъй като в случай че на следващия ден Политическа партия се разсърдят отново на някого и новоизбрания ръководител в СОС хвърли оставка - всичките тези ходове ще се окажат безсмислени. " Българска социалистическа партия в национално равнище 5 пъти отидохме на избори и отказахме да участваме в сглобката. Истината е следната - в решението на Народно събрание написа освен обединения и сглобки, само че и против съставяне на болшинства. Както и нарушиха решението като не издигнаха Диана Тонова за ръководител на СОС ", безапелационен бе депутатът от Българска социалистическа партия.
" Това, което се случва с ротацията ние го приказваме от 5-6 месеца. Всички хора са очевидци на сделки и пазарлъци. Как по този начин не стана дума за една политика? Стигнахме до там, че в самостоятелните регулатори ще има партийни кандидатури. В Народното събрание в предложихме комисия, която да следи всичко към построяването на многопрофилната детска болница. През 20-та година към този момент гласувани 100 милиона ги няма. И в зала те отхвърлиха това предложение ", сподели в умозаключение Иван Ченчев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР