Това ще позволи на Черните кончета“ да разделят стратегиите на

...
Това ще позволи на Черните кончета“ да разделят стратегиите на
Коментари Харесай

Самотният Ръсел с трудна задача срещу Ферари в Унгария


Това ще разреши на „ Черните кончета “ да разделят тактиките на двамата, а от Мерцедес ще могат да покрият единствено една от тях. Именно от сходно преимущество се възползваха постоянно от „ Сребърните стрели “ в годините си на доминация на спорта през предишното десетилетие.
 Ръсел хвърли бомбата и потегля първи в Унгария, Леклер е 3-ти, а Верстапен едвам 10-ти Ръсел хвърли бомбата и потегля първи в Унгария, Леклер е 3-ти, а Верстапен едвам 10-ти
Добрата вест за Ръсел е, че той ще би трябвало да се бори само със Сайнц и Леклер, които ще тръгнат надлежно втори и трети, защото останалите водачи на водещите тимове ще бъдат в дъното на топ 10 на стартовата решетка. Съотборникът на Ръсел в Мерцедес Люис Хамилтън, който има цели осем победи в Гран При на Унгария, ще тръгне седми, а двамата водачи на Ред Бул – Макс Верстапен и Серхио Перес ще бъдат 10-ти и 11-ти. Те ще се надяват да си пробият път до местата в подножието на подиума в границите на 70-те обиколки по-късно през днешния ден.
 Макс: Много противен проблем, можех да съм първи Макс: Много противен проблем, можех да съм първи
За задачата обаче те ще би трябвало да се оправят с Ландо Норис, миналогодишният победител на „ Хунгароринг “ Естебан Окон, Фернандо Алонсо, Валтери Ботас и Дениъл Рикардо, които ще започват пред тях. Задачата им обаче ще бъде доста мъчно, защото изпреварванията на унгарското трасе са извънредно мъчно, както бе демонстрирано през предходната година в борбата сред Алонсо и Хамилтън, която продължи близо 10 обиколки, макар че британецът разполагаше с много по-свежи гуми и изрично по-бърза кола.

Прогнозите за времето не плануват да има валежи на дъжд по време на надпреварата, което да улесни прогресирането на Верстапен и Перес в днешния ден. Температурата на въздуха и пистата също не се чака да бъде висока, което пък ще улесни работата на колите и гумите, чието изхабяване обаче може да се окаже основно в разногласието за успеха през днешния ден.

Състезанието за Гран При на Унгария, финален старт във Формула 1 преди лятната пауза през август, стартира в 16:00 часа българско време и ще може да бъде следена онлайн със Sportal.bg .

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР