Това ще бъде нова държава със собствен флаг, конституция и

...
Това ще бъде нова държава със собствен флаг, конституция и
Коментари Харесай

Сепаратистите в Източна Украйна създадоха нова държава - Малорусия

Това ще бъде нова страна със личен байрак, конституция и столица в Донецк. Това разгласи водачът на Донецката национална република Александър Захарченко, представен от ТАСС.

Повод за думите му е решението за основаване на нова страна Малорусия.

Ние, представителите на районите от някогашната Украйна (с изключение на Крим), заявяваме за учредяването на нова страна, която е приемник на Украйна. Ние сме съгласни новата страна да се назовава Малорусия, защото самото име "Украйна " към този момент е дискредитирано ", се споделя в конституционния акт, показан в Донецк.

В документа се отбелязва, че Малорусия те многонационална страна, в което държавните езици са молоруски и съветски, признават се и правата на носителите на районни езици. Това е федерална страна с необятна автономност и с байрак на Богдан Хмелницки. Столицата е Донецк, а "Киев остава единствено историко-културен център без статут на столичен град ".

Създателите на Малорусия стъпват на това, че ДНР и ЛНР са останали единствените територии от "бивша "Украйна ", в случай че не се счита Крим, където се е запазила законна власт.

За да бъде предотвратен хаоса, предлагаме въвеждането на изключително състояние за период от 3 години. През този период се не разрешава активността на всички партии и се стартира следствие с присъединяване на интернационалната общност на закононарушенията в Одеса, Донбас и на Майдана. Това решение зрееше от дълго време и през днешния ден днес предлагаме този вид, който ще разреши да бъде спряна войната ", акцентира Захарченко, представен от Интерфакс.

ДНР и ЛНР бяха формирани през 2014 година, защото счита, че в Киев бе осъществен държавен прелом след безредиците на Майдана и не признават новата власт там.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР