Това ще бъде една добра възможност да разкажем отново на

...
Това ще бъде една добра възможност да разкажем отново на
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Искащите рестриктивен бюджет, миналата година в...

Това ще бъде една добра опция да разкажем още веднъж на хората, които се интересуват, за това какво е направено последните две години, изключително през последния интервал от пет месеца, във връзка с развиването на защитата и националната сигурност. Много процеси се движат паралелно, част от тях изискват и много съществени средства, тъй че обществото би трябвало да бъде осведомено “, сподели Денков.

 

Премиерът приказва на брифинг в Министерския съвет след.

 

" Мнозинството на национално равнище мъчно може да се осъществя във всяка една община. И през днешния ден приканих кметът на София да не затваря нито една алтернатива пред себе си ", сподели още министър-председателят.

 

Премиерът разяснява и:

 

" Цялата преписка тече сред УЕФА и БФС. Държавата няма права да се намесва. Ние можем единствено да помогнем. Министерство на вътрешните работи ще спомага за обезпечаването на сигурността при провеждането на футболната среща. До тази обстановка обаче се стига, тъй като в последните години българският футбол върви настойчиво надолу. БФС би трябвало да си дадат сметка, че те са виновни за тази обстановка. Държавата няма права да се намесва директно, само че на всички е ясно, че би трябвало смяна ".

 

Акад. Денков засегна и тематиката за, което изиска от президента Румен Радев:

 

" Официален отговор от президентството за ръководителя на ДАНС няма. Всички ръководители на служби са заменени от президента Радев посредством неговите служебни държавни управления. Законът ясно е разписал, че ръководителите на служби се назначават от министър председател и президент. Тезите, че държавното управление ще превземе службите са погрешни. Нека приказваме с обстоятелства ".

 

Денков разяснява и и дали той ще с трансформира в спънка пред продължаването живота на държавното управление:

 

" Предстоят срещи със заинтригуваните страни за бюджета. Някои от рецензиите си опонират. Ясно е, че би трябвало да има срещи и диалози за бюджета. Финансовият министър ще води диалози и ще се опита да удовлетвори всички претенции. Бюджетът ще бъде импортиран в Народно събрание и депутатите ще решат. За мен е вярно бюджетът да бъде с 3% недостиг. Не забравяйте, че предходната година хората, които в този момент упорстват за по-рестриктивен бюджет, вкараха спомагателни 900 млн. лв. разноски. Финансовият министър ще отбрани приходите и разноските, само че в последна сметка депутатите ще решат ".

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР