Това ще бъдат спечелилите двубоите Арсенал - Байерн (Мюнхен) и

...
Това ще бъдат спечелилите двубоите Арсенал - Байерн (Мюнхен) и
Коментари Харесай

Сблъсъци от тежка категория на 1/4-финалите в ШЛ

Това ще бъдат спечелилите дуелите " Арсенал " - " Байерн " (Мюнхен) и " Реал " (Мадрид) - " Манчестър Сити ". Което значи, че единствено един от тези четири славни европейски клуба ще може да стигне до финала на 1 юни на " Уембли " в Лондон.

 

Така реши жребият за втората фаза на елиминациите в ШЛ, който бе изтеглен през днешния ден в централата на УЕФА в Нион (Швейцария). По традиция водещ беше медийният шеф на европейската централа Педро Пинто, а тегленето контролираше зам. генералният секретар Джорджо Маркети. Звездният посетител, който вадеше топките от купите, бе посланикът на финала Джон Оби Микел - притежател на трофея с " Челси " през 2012 година и някогашен дълготраен национал на Нигерия.

 

Другите две двойки, които тогавашният отбранителен халф оформи, са " Атлетико " (Мадрид) - " Борусия " (Дортмунд) и " Пари Сен Жермен " - " Барселона ". Това е и другият поток за 1/2-финалите, който ще дефинира втория финалист в тазгодишната конкуренция.

 

Жребият беше без ограничавания и всеки от осемте тима можеше да се падне против всеки различен. Възможни бяха както " Ел Класико " сред " Реал " и " Барса ", по този начин и " Дер Класикер " сред " Байерн " и " Борусия ". Можеше да има също мадридско дерби и напълно британски конфликт.

Вместо това " Реал " и " Сити " ще играят за трета поредна година между тях във етапа на елиминациите. В предните два сезона двата тима се срещнаха на 1/2-финалите и крайният победител след това завоюва купата - мадридчани през 2022 година и манчестърци през 2023 година

 

Първите мачове от 1/4-финалите през 2024 година ще се изиграят на 9 и 10 април, а реваншите - на 16 и 17 април. Полуфиналите са на 30 април/1 май и 7/8 май.

 

1/4-ФИНАЛИ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА, СЕЗОН 2023/2024

 

" Арсенал " - " Байерн " (Мюнхен)

" Атлетико " (Мадрид) - " Борусия " (Дортмунд)

" Реал " (Мадрид) - " Манчестър Сити "

( " Пари Сен Жермен " - " Барселона "

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР