Това се случва, след като преди няколко дни стана ясно,

...
Това се случва, след като преди няколко дни стана ясно,
Коментари Харесай

Областната управа на София прехвърли топката за МОЧА на Фандъкова и държавата

Това се случва, откакто преди няколко дни стана ясно, че регионалният шеф от “Има подобен народ” Иван Кючуков би трябвало да вземе решението за преместването на монумента от Княжеската градина. Темата за това бе сложена от кмета на регион “Средец” Трайчо Трайков. Категоричното решение, че за паметника дава отговор точно регионалният шеф, дава Върховният административен съд през 2019 година От регионалната администрация в София обаче не считат тъкмо по този начин.

“Монументът " Паметник на руската войска " е държавна благосъстоятелност, за който е формиран акт за държавна благосъстоятелност № 3418/18.09.1947 година на Сталинския областен национален съвет (тогава по този начин се е наричал този столичен регион - б.р.)”, оповестиха от Областната администрация на София.

" В България хитлерофашиските войски са прогонени от Трети Украински фронт, който преди този момент освобождава украиския юг, Молдова и през Румъния навлиза на наша територия. Монумент " Паметник на руската войска " показва респект към паметта на бойците от разнообразни етноси - руснаци, украинци, беларуси, балтийските народи и други в " Княжеската градина ", в която е ситуиран монумента е благосъстоятелност на Столичната община ", се споделя в документа.

С оглед на това защитните ограничения свързани с ограничение на достъпа до монумента, както и възбраната за осъществяване на мероприятия от всевъзможен тип, потреблението на фойерверки, илюминации, влизането на тежка техника, потреблението на вибрационни машини и други действия към монумента следва да бъдат осъществени от притежателя на земята - Столична община, гласи позицията.

Според Договора за другарски връзки и съдействие сред Република България и Руската Федерация, обнародван Дъждовни води. бр.42 от 18 май 1993 година, страните имат обвързване да се съветват по отношение на предприемането на ограничения, касаещи сходни обекти, намиращи се на територията на двете страни. Докато е в действие този контракт, същият е с приоритет пред вътрешното ни законодателство, стимулират се от регионалната администрация.

От Областната администрация на София са изпълнили предписанието, обещано със Заповед № РД-20-32/27.07.2018 година на шефа на дирекция " Общински строителен надзор " (ОСК) за правене на градивна експертиза, отразяваща положението на монумента.

Експертизата е изпратена на кмета на регион " Средец " Трайчо Трайков, с копие до госпожа Йорданка Фандъкова - кмет на Столична община.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР