Това се случва преди няколко години. Япония пуска на пазара

...
Това се случва преди няколко години. Япония пуска на пазара
Коментари Харесай

Хвърляш вестника и той покълва

Това се случва преди няколко години. Япония пуска на пазара вестник – „ Майничи Шимбун “ (The Mainichi Shimbunsha), изработен от композиция от рециклирана и растителна хартия, който можете да засадите, откакто сте го прочели. Нарича се „ Зелен вестник “ и е изобретен от издателя на известния японски всекидневник „ Маничи Шимбунша “. Ако го засадите, той ще поникне и ще пораства.

Хартията, която може да бъде засадена, също е на пазара от няколко години и съставлява примес от рециклирана хартия, вода и семена от дребни цветя или от билки (може да се направи елементарно и у дома). След като прочетете вестника можете да го разкъсате на дребни късчета, да ги хвърлите в някоя саксия, в случай че не ви се занимава да го засаждате. Поливате постоянно и след няколко седмици ще имате растения и цветя. А и новините ще са забравени.
Проектът е на една от най-големите рекламни организации в Япония - Dentsu Inc. Това не е първата ползотворна самодейност, подхваната от японския ежедневник. Ангажираността му към опазването на околната среда към този момент е добре известна с помощта на предходна рекламна акция - за дарения за население, страдащо от дефицит на питейна вода.
Екологичният вестник има голям триумф, тиражът му е над четири милиона екземпляра дневно в цялата страна, приходите от продажби са към 80 млн. йени, което се равнява на над 700 хиляди $. Инициативата включва и часове в учебните заведения, с цел да се увеличи осведомеността на децата по въпросите на опазването на околната среда и за да ги научи на значимостта от преработването.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР